Novogradiški tenisači nakon 10 godina dobili teniske terene

1319 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoza 2018. – U deset godina dugoj povijesti Teniskog kluba Nova Gradiška jučer je bio najznačajniji dan. Tradicionalnim teniskim turnirom organiziranom u povodu Novogradiškog glazbenog ljeta jučer su otvoreni teniski tereni na Slavči. Prethodnih godina turnir se održavao na teniskim terenima “Eduard”, a ove godine novogradiški su tenisači bili domaćini na svojim terenima. Bilo je puno zadovoljstva, kako kod tenisača, tako i kod gradonačelnika Vinka Grgića, koji je zajedno sa svojim suradnicima ispunio dano obećanje i osigurao novac za izgradnju četiri teniska terena koje je prigodno i otvorio.

Gradonačelnik ispunio obećanje

-Ovaj dan čekamo od kada klub postoji, dugih desert godina. Vjerujte, ni mi nismo još svjesni da se ovo događa u Novoj Gradiški. Naš san je postao stvarnost zahvaljujući prvenstveno gradonačelniku Vinku Grgiću i njegovim suradnicima koji su prepoznali našu potrebu, trud i rad i zaključili da nešto ovako treba Novoj Gradiški kao gradu, da ne budemo dugi niz godina jedini grad u RH koji nema teniske terene. Nadam se da smo dobri domaćini i da će te uživat zajedno s nama- kazao je Marko Brčić, predsjednik TK Nova Gradiška, pozdravljajući tenisače i goste koji su došli novogradiškim tenisačima uveličati ovaj dan.

Slijede: Dječje igralište, svlačionice, zdravljak

-Bitno da smo ovdje zajedno i da se veselimo današnjem danu. Nova Gradiška je po mnogo čemu specifičan grad a jedna od tih je da imamo juniorskog prvaka Hrvatske Frana Rakonića, jedinog prvaka koji nije imao teniski teren. Dečki iz teniskog kluba, s kojima sam i osobno prijatelj, su došli prije godinu i pol dana kod mene s problemom teniskih terena. Trudili smo se, tražili i našli novce. Danas se i vidi se da smo nešto napravili. To nije sve. Za petnaestak ili mjesec dana ovdje će niknuti jedno lijepo dječje igralište. Naredne godine se nadamo da ćemo napraviti svlačionice, sanitarne čvorove i jedan zdravljak koji će svima dobro doći, tenisačima i ljudima koji ovdje žive – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić, svima zaželio dobrodošlicu i da se lijepo osjećajte u Novoj Gradiški koja je ovih dana, kako je naglasio centar, ne samo Slavonije i Baranje već i cijele regije.

Nazočni su imali priliku pozdraviti mladu novogradišku tenisku nadu Frana Rakonića, juniorskog prvaka i hrvatskog reprezentativca do 12 godina koji je odigrao meč protiv Marka Pavlice, još jednog novogradiškog mladog talentiranog tenisača.

Related Post

Miss universe

Autor - 09/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 9. prosinac 2011. – Zamjenici gradonačelnika dr. Lješa Rakas-Vujčić i Milan Mateša, te Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice…