Postavit će se semafori kod Fine i izgraditi kružni tok u centru grada

1884 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 7. lipnja 2019. – Posljednjih godina u Novoj Gradiški su intenzivirani radovi na regulaciji prometa čiji je krajnji cilj, kako naglašava gradonačelnik Vinko Grgić, u cijelosti prometno urediti grad. Da promet bude sigurniji i protočniji, jednako za motorna vozila i pješake, grade se značajni objekti prometne infrastrukture.
Uz izgrađene kružne tokove kod Kauflanda i župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i uspostavljanje jednosmjernog prometa na južnom dijelu Trga kralja Tomislava preostalo je još nekoliko većih projekata s kojima će se zaokružiti planirana. regulacija prometa.
Kako doznajemo ovih dana trebaju započeti radovi na izgradnji kružnog toka u središtu grada, a trebao bi biti postavljen i semafor na raskrižju kod Fine što radi Županijska uprava za ceste. Ovo raskrižje i raskrižje kod Tanga su kritična raskrižja, posebno ono kod Fine gdje se svakodnevno zagušuje promet. Radi se i na pripremama za izgradnju kružnog toka kod „Pauna“ i podvožnjaku ispod željezničke pruge u Benkovićevoj ulici, koji jer jedan od većih prometnih problema u gradu.
Dodajmo da izgradnja prometne infrastrukture mijenja sliku grada i doprinosi da on ukupno gledajući bude uređeniji i ljepši.

Related Post