SVI ZADOVOLJNI: Druga večer Novogradiškog glazbenog ljeta napunila središnji gradski trg i Ulicu slavonskih graničara

1354 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 18. kolovoza 2018. – Druga večer Novogradiškog glazbenog ljeta napunila je sinoć središnji gradski trg i Ulicu slavonskih graničara, neki kažu, kao nikada do sada u već zavidnoj tradiciji. 23. puta po redu ova glazbena, kulturna, zabavna, ali i gospodarska manifestacije ispunila je očekivanja. Svi oni koji su sinoć brojnim posjetiteljima došli nešto prodati ili pružiti ugostiteljsku usluge, manje ili više mogu trljati ruke.

Isto tako i posjetitelji mogu biti zadovoljni glazbenim programom, koji je i sinoć bio raznovrstan, od tamburaške glazbe i dalmatinske pjesme, pa do sevdaha kojim je oduševila kraljica ovog glazbenog izričaja Hanka Paldum.

Potvrdili su se tamburaši „Satira“, koji se mogu pohvaliti da do sada nisu ni jednom izostali na glazbenom dijelu ove manifestacije, kao i tamburaši TS „Tkanica“. Da se sinoć sa užitkom pjeva i pleše do ranih jutarnjih sati svoj su doprinos dali klapa “Cambi” i tri mlade i atraktivne „Učiteljice“.

Sinoć je prigodno 23. Novogradiško glazbeno ljeto otvorio gradonačelnik Vinko Grgić, koji je svima koji su se prošle noći našli u središtu Nove Gradiške zaželio dobrodošlicu i dobru zabavu. Nije propustio prigodu istaknuti koliko ova manifestacija dugi niz godina znači za Novu Gradišku i cijeli novogradiški kraj, kao zabavna ljetna manifestacija, ali svake godine ima i sve naglašeniji kulturni i gospodarski značaj.

Dodajmo da su jučer u Novoj Gradiški bili predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić i predsjednica županijskog SDP-a Marina Opačak-Bilić, župan brodsko-posavski Danijel Marušić i njegov zamjenik Stjepan Bošnjaković, direktorica Turističke zajednice brodsko-posavske županije Ružica Vidaković, predstavnici Gradskog vijeća Grad Nova

Gradiška i sponzora. Svoj doprinos jučerašnjem glazbenom ugođaju dala je Gradska glazba.

Glazbeni program večeras će početi tradicionalnim Festivalom “Djeca pjevaju hitove”, a potom će zapjevati Željko Bebek i “Plavi orkestr”.

 

Related Post

DAN DRŽAVNOSTI

Autor - 24/06/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 24. lipnja 2013. – U povodu Dana antifašističke borne i Dana državnosti vijenac je kod spomenika poginulim braniteljima…