DJECI POMAŽU U RAZVOJU, A RODITELJIMA U ODGOJU

1015 0

NOVA GRADIŠKA, 23. ožujka 2010. – Redovna godišnja Skupština Društva «Naša djeca», održana pod predsjedanjem Zrinke Ferenčine, još je jednom potvrdila brojne i hvale vrijedne aktivnosti koje s djecom i za djecu tijekom svake godine provode vrijedni volonteri, učitelji iz osnovnih škola i djelatnici Centra za predškolski odgoj «Grigor Vitez».

Iz izvješća o radu koje je podnijela predsjednica Verica Lukačević izdvojimo one najmasovnije manifestacije kao što su dječji pokladni dan, cvjetni korzo i biciklijada. Treba dodati i brojne aktivnosti koje se organiziraju u povodu Dječjeg tjedna u kome se građane upućuje na potrebe i prava djece, kreativne radionice, ples na karaju školske godine i organiziranje ljetovanja djece na moru. Da se ostvare temeljeni ciljevi DND, a to su rad s djecom i za djecu u njihovo slobodno vrijeme, promicanje konvencije o pravima djeteta i pomoć djeci u razvoju, a roditeljima u odgoju, doprinos je dao i Dječji forum o čijem su radi izvijestile Manuela Pleša, Dora Sporiš i Filipa Miloš. Poseban doprinos dalo je i Dječje gradsko vijeće. Iz izvješća koji je podnijela predsjednica Fanika Lukačević izdvojimo napore koji se ulažu u izgradnju dječjih igrališta i nastojanja da djeca participiraju i daju svoj doprinos u životu grada. Nužno je istaknuti da se brojne aktivnosti organiziraju uz skromna sredstva. Vrijedni volonteri okupljeni u DND dobili su za svoj rad brojne pohvale gostiju, među kojima je bio i Slavko Lacković, tajnik brodskog DND, koji je oduševljen aktivnostima koje ostvaruju s malim sredstvima. Tajnica društva Martina Jakobović zbog bolesti je na osovbni zahtjev razriješena dužnosti. Za novu tajnicu izabrana je Zrinka Ferenčina, a za blagajnicu Ljubica Kovačić. (F.S.)

 

Related Post

POČEO DJEČJI TJEDAN

Autor - 03/10/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 3. listopada 2016. – Danas je prigodno na središnjem gradskom trgu simbolično obilježen početak Dječjeg tjedna. Točno u…

POLICIJA U ZAJEDNICI

Autor - 22/01/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 22. siječanj 2013. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška provela je u suradnji s Udrugom gluhih i…

DJEČJA BICIKLIJDA

Autor - 21/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 21. rujan 2012. – Oko 200 malih biciklista okupilo se jučer na 12. biciklijadi u dvorištu HAK-a, a…