DJEČJI POKLADNI DAN: Najmlađi Novogradiščani preuzeli ključeve grada

780 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 22. veljače 2020. – U organizaciji Društva „Naša djeca“ Nova Gradiška najmlađi Novogradiščani danas su maškaranjem u središtu grada otvorili ovogodišnje novogradiške pokladne dane. Maškarali su danas učenici nižih razreda novogradiških osnovnih škola, djeca koja pohađaju dječje vrtiće, ali i ostala djeca koje su roditelji obukli u kostime i doveli na ulice grada i središnji gradski trg na dječje pokladno druženje. Ove godine pridružila im se i mladež DVD-a Tisovac.
Dječja pokladna povorka formirala se kod OŠ „Mato Lovak“ i potom prošla Ulicom Maksimilijana Benkovića i Ulicom slavonskih graničara do gradske pozornice gdje su se predstavile pokladne skupine i održan prigodni pokladni program.
Središte grada okupirala su razdragana djeca koja su plijenila pozornost pokladnim kostimima koje su napravili sa svojim tetama u vrtićima i učiteljima u školama ili kod kuće sa roditeljima. Središnji gradski trg napunili su roditelji, starija braća i sestre, te bake i djedovi malih maškara, uživajući u njihovom nastupu, igri, pjesmi, radosti i veselju.
U ime Društva „Naša djeca“ okupljene je pozdravila Sanja Kovarbašić Ferković, potom i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, koji je ključ grad poredao Rmi Katičić, predsjednici Dječjeg gradskog vijeća.
U nedjelju se održavaju velike maškare. Okupljanje je u Maloj odakle pokladna povorka kreće u 14 sati. Središnje okupljanje će biti ma središnjem gradskom trgu gdje će se predstaviti, a najbolje će dobiti i nagrade. Pod šatorom će se održat pokladna zabava.
U utorak, 25. veljače, u Maloj će se održati Malčanske mačkare i spaliti lutak Rade, dugogodišnji krivac za sve nedaće.

 

Related Post