DJEČJI VRTIĆ „MATIJA GUBEC“ CERNIK

1586 0

CERNIK, 12. listopada 2016. – Općinski načelnik Nikola Jugović danas je posjetom iznenadio mališane i njihove tete u Dječjem vrtiću „Matija Gubec“. Zatekli su ih u igri, ali i u velikom poslu. Zajedno s tetama Sanjom, Gordanom i Katarinom

kroz igru su se pripremali su se za obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Upoznali su se s kuhinjskim priborom za kolače i sa tetom Gordanom pekli kekse koje su sami izradili uz pomoć stroja za kekse. Učili su i kako se stavlja kruh na pečenje u vanjsku peć.

Kako kaže teta Gordana djeca su pokazala velik interes i kroz igru nešto korisno naučila. Cernički mališani sutra će posjetiti Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Zdravka Sokića gdje će se upoznati s procesom pravljenja tijesta.

Općinski načelnik Nikola Jugović mogao se uvjeriti za što je konkretno Općina Cernik dala novac kako bi se vrtić uredio i mališanima osigurao adekvatan dnevni boravak.

Obnovljen je sanitarni čvor, obojena su ulazna vrata i na ulazu ukrašena fasada, dopremljeni su i novi krevetići, a ovih dana očekuju se novi stolovi i stolice.

Načelnik Nikola Jugović pohvalio je djelatnike vrtića, tete Sanju, Gordanu i Katarinu. čistačicu Gordanu i kuharicu Nadu što se trude svaki dan djeci u vrtići učiniti ugodnim. Dodajmo da su tete, uz pomoć djece i njihovih roditelja, uredile okoliš vrtića. Obojani su rekvizite za igru, dovezena je zemlji i uređen vrt.

Related Post

XI. CERNIČKI FOLKLORNI SUSRET

Autor - 29/09/2014 0
CERNIK, 28. rujan 2014. -Susret Folklornih ansambala i kulturno-umjetničkih društava koja njeguju koreografirani folklor s područja cijele Hrvatske okupili su…