NEPOTREBAN SPOR ZASJENIO ZAVRŠETRAK IZGRADNJE ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE U ADŽAMOVCIMA

1330 0

REŠETARI – Jedna od brojnih investicija koje se u ovoj godini realiziraju u Općini Rešetari, vrijednih 85 milijuna kuna, s kojima se obilazeći gradilišta prošli tjedan pohvalio načelnik Zlatko Aga, je i izgradnja školske sportske dvorane

pri OŠ „Vladimir Nazor“. Iako je školsko-sportska dorana u Adžamovcima dovršena još uvijek je neizvjesno kada će ju moći koristiti učenici.

Spore se, s jedne strane Općina Rešetari koja je bila investitor i nositelj svih poslova vezanih za izgradnju dvorane i s druge Brodsko-posavska županija i Osnovna škola „Vladimir Nazor“. I jedni i drugi dobili su uporabnu dozvolu. Kako kaže općinski načelnik Zlatko Aga njihova je legalna, a ova druga ne.

Dodaje da će o upravnom sporu sa Brodsko-posavskom županijom i eventualnim tužbama odlučiti Općinsko vijeće, a ne on kao načelnik, jer je legalist. Naglašava da osobno nije za upravni spor jer bi to značilo da bar nekoliko mjeseci učenici OŠ „Vladimir Nazor“ ne bi mogli koristiti dvoranu, što smatra nikome ne bi trebalo biti u interesu. Cilj je, dodaje, da učenici koriste dvoranu za što je i izgrađena, a ne da se vode bespotrebni sporovi.

-Dvorana je dovršena i kao investitor preuzeli smo tehničku dokumentaciju, plin je priključen na dvoranu i školu, a otklonjeni su i manji nedostatci.

Imamo problema u odnosima s Osnovnom školom zbog stava prema Općini Rešetari kao investitoru. Papirologija, da tako kažem, nije se koordinirano predala pa je došlo do problema koji su poremetili odnose između dijela izvršne vlasti u Općini i škole. Bilo je dosta upita roditelja, koji su pitali o čemu se radi jer su dobivali krive informacije. Moram ponoviti da je Općina investitor, Općina je potpisala sve ugovore i provela završne aktivnosti. Nažalost, nismo očekivali da će škola uključit na način na koji se uključila. Plan je bio da u lipnju bude sve završimo, ali je zbog nerazumijevanja došlo do odgađanja otvaranja dvorane – kaže Zlatko Aga.

Načelnik Zlatko Aga dodaje – Da nije bilo bivše Vlade RH i Zorana Milanovića, te ministra Tihomira Jakovine, koji je pomogao u realizaciji izgradnje dvorane, pitanje je da li bi ikad dvorana u Adžamovcima bila izgrađena. Dvorana je izgrađena i učenici ju mogu koristiti, a da li ću doći njeno na otvaranje još ću vidjeti – dodao je načelnik Aga.

Related Post

OPĆINA REŠETARI

Autor - 04/07/2014 0
REŠETARI, 3. srpnja 2014. – Po sazivu načelnika Zlatka Age u proteklih nekoliko dana konstituirana su Vijeća mjesnih odbora u…