DJEVOJČICA LAKŠE OZLIJEĐENA – Neodgovorni otac pijan vozio traktor s djevojčicom u naručju

862 0

KUJNIK – U četvrtak oko 21,30 sati u mjestu Kujnik, općina

Oriovac 44-godišnjak je u pijanom stanju (1,80 promila) dok je upravljao neregistriranim traktorom Ursus (koji ima ugrađeno samo jedno sjedalo za vozača) s priključenom neregistriranom poluprikolicom u naručju držao dvogodišnje žensko dijete (svoju kćer) i tom prilikom sletio u odvodni kanal i prednjim djelom traktora udario u betonski rub kolnog ulaza. U ovoj prometnoj nesreći dvogodišnja djevojčica lakše je ozlijeđena, te zadržana na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Protiv vozača policija će podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju, a zbog ostalih prekršaja i uzrokovanja prometne nesreće u kojoj je jedna osoba tjelesno ozlijeđena uručen mu je prekršajni nalog.

 

 

UHVAĆENI PROVALNICI

 

– Policijski službenici su u petak proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića u dobi od 19 i 21 godinu s područja općine Garćin zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa (provaljivanjem). Utvrđeno je da su oni u noći sa 5. na 6. srpnja (četvrtak/petak) provalili u priručno skladište jedne tvrtke s područja općine Garčin i tom prilikom odnijeli veću količinu raznih dijelova za ugradnju i popravak vodovodnih sustava vrijednosti više desetaka tisuća kuna. Policijski službenici će protiv njih dostaviti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Teška krađa.

 

UHVAĆENI U KRAĐI RIBE

 

– Policijski službenici će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave protiv četvorice muškaraca u dobi od 23 do 38 godina s područja općine Bebrina zbog kaznenog djela Krađe u pokušaju. Oni su u petak oko 1 sat iza ponoći uhvaćeni u krađi ribe iz ribnjaka kod mjesta Oriovac, vlasništvo 53-godišnjaka. Prije toga su u ribnjak postavili mrežu dužine oko 100 metara u kojoj se uhvatilo oko 120 komada ribe Šaran (oko 250 kg), koju su čuvari ribnjaka vratili u ribnjak nakon štosu četvorica muškaraca pobjegla kada su vidjeli da su uhvaćeni na djelu.


NAJVIŠE SE KRALO

 

– Tijekom vikenda na području policijske uprave evidentirano je 32 kaznena djela i to 31 kazneno djelo iz strukture općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta. Najbrojnija su imovinska kaznena djela kojih je bilo 26 i to 16 kaznenih djela krađe, pet (5) kaznenih djela teške krađe i pet (5) kaznenih djela oštećenja tuđe stvari. U prometu na cestama evidentirano je 20 prometnih nesreća od kojih 13 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam (7) prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama četiri (4) osoba su teže, a 14 osoba lakše ozlijeđene. Evidentirano je 18 prekršaja i to tri (3) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 12 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dva (2) prekršaja iz Obiteljskog zakona i jedan prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Related Post