PRIOPĆENJE KLUBA VIJEĆNIKA HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE

676 0

Povodom aktualnih događanja u gradu Nova Gradiška i u svezi posljednjih sjednica Gradskog vijeća Nova Gradiška, klub vijećnika HDZ-a Nova Gradiška donosi slijedeće priopćenje za javnost.

Članovi HDZ-a, gradski vijećnici, od konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća 12. lipnja 2009. godine aktivno sudjeluju u radu kao oporba. Od početka smo se prema novoj SDP vlasti kao konstruktivna oporba. Podržali smo i pohvalili sve dobre i kvalitetne prijedloge vladajućih. Nažalost naši prijedlozi i ponude rješenja problema nisu niti razmatrani i u samom začetku su odbacivani. Kritički smo se odnosili i ukazivali na uočene propuste i greške koje su se događale od strane vodećih. Argumentirano smo obrazlagali svoje stavove i protivili se nerazumnim i štetnim odlukama na sjednicama Gradskog vijeća.

Tokom tri godine vladavine SDP-a učinjene su brojne loše odluke ( otpuštanje i premještanje stranački nepodobnih djelatnika iz gradskih službi i tvrtki, zapošljavanje ljudi po stranačkoj pripadnosti, neuvažavanje struke i stručnjaka, osnivanje gradskog radija bez koncesije za rad, osnivanje gradskih tvrtki koje posluju s gubicima, visoka i loša kreditna zaduženja s visokim kamatama uz jamstvo grada, hipoteka na vitalne građevine u gradu…).

S druge strane u gradu nije ništa učinjeno za dobrobit građana u smislu poboljšanja gradske i komunalne infrastrukture i kvalitete života. Sve je veći broj nezaposlenih ljudi, praznih lokala, uz pad standarda građana. Govori se i obećava s megalomanskim planovima ( južna obilaznica, vojarna, podvožnjak, vodeni park…), a u gradu se ne događa NIŠTA.

Nije učinjeno ništa za radno aktivno stanovništvo, a niti za osobe starije životne dobi.

Mladima je obećan prostor za Klub mladih i uređenje ljetne pozornice, ali i od toga ništa.

Tri godine smo svjedoci pustih obećanja SDP-a i obmanjivanja javnosti o boljem životu. Nastavak lošeg rada i neodgovornosti se vidi i u neodržanoj sjednici Gradskog vijeća 24. svibnja 2012, kao i prekinutoj sjednici 31. svibnja 2012. u kojoj SDP skida s dnevnog reda dvije najvažnije točke dnevnog reda ( izvršenje proračuna grada za 2011. godinu).

Nastavak prekinute sjednice Gradskog vijeća se događa 28. lipnja 2012., iako po Poslovniku o radu Gradskog vijeća nastavak prekinute sjednice se morao dogoditi u roku 8 dana. Pozivi za tu sjednicu su vijećnicima dostavljani jedan do dva dana prije sjednice, iako je obaveza dobivanja poziva 7 dana ranije. Očito nije bilo dovoljno četiri tjedna od prekinute sjednice za slanje poziva?!

Odgovornost grada je i obustavljanje projekta EU uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i kanalizaciju u Kovačevcu vrijednosti 79.4 milijuna kuna ( EU sudjeluje sa 71% ) i to zbog nesuradnje grada i „ Slavče „ i financijskog nepodmirivanja duga.

Dosadašnje kreditno zaduženje grada unazad tri godine vladavine SDP-a je 20 milijuna kuna. Najnoviji „ biser „ vladajućeg SDP-a je novo kreditno zaduženje grada, odnosno njenih građana u vrijednosti 10 milijuna kuna, kod Hypo banke. Na 36. sjednici Vlade u Zagrebu održane 27. lipnja 2012. dana je suglasnost na kreditno zaduženje grada Nova Gradiška za kapitalna ulaganja. Vlada se pozvala na suglasnost i odobrenje za kredit koje je dalo Gradsko vijeće Nove Gradiške od 11.travnja 2012. Problem je u tome što tada nije održana sjednica Gradskog vijeća !!! Znači da je suglasnost za kreditno zaduženje u Vladi Republike Hrvatske dano bez odobrenja i suglasnosti Gradskog vijeća !? Vladajuća garnitura u gradu je donijela takvu protuzakonitu odluku. Ovim novim kreditnim zaduženjem ukupno zaduženje grada se penje na 30 milijuna kuna što je u visini godišnjeg proračuna grada Nova Gradiška.

U gradu i gradskim tvrtkama smo stalno svjedoci brojnih afera na štetu grada i građana. Dosta nam je lažnih obećanja i obmana građana. Hrvatska demokratska zajednica je kritički od početka upozoravali na ove poteze SDP-a i bili smo uvijek u glasovanju protiv na sjednicama Gradskog vijeća. Sve ovo vodi grad i njene građane u propast. Tražimo odgovornost za sve protuzakonite radnje i procesuiranje odgovornih za učinjeno. Tražimo odgovore za postavljena pitanja i učinjenu štetu.

Ove godine se građani Nove Gradiške ne mogu kupati u našem odmaralištu u Biogradu na moru zbog nebrige vladajućih.

Ne možemo se kupati niti na našem gradskom bazenu.

Ali se možemo barem kupati u vlastitom znoju ( to nam je omogućio SDP ).

Nova Gradiška, 10. srpanj 2012.

Klub vijećnika Hrvatske demokratske zajednice Nova Gradiška

Related Post

KONFERENCIJA ZA NOVINARE HDZ-a

Autor - 07/07/2014 0
Nakon unutarstranačkih izbora održanih prije dvije godine u Novoj Gradiški se okupila grupa dobrih, kvalitetnih i stručnih ljudi. Vrlo brzo…

SKUP HDZ-a U CAGAMA

Autor - 18/02/2015 0
OKUČANI, 18. veljače 2015. – U Društvenom domu Cage upriličen je skup predsjednika Temeljnih ogranaka HDZ-a općine Okučani, promatrača HDZ-a…