DOBRA VIJEST: Nastavlja se projekt ZAŽELI, za 3. fazu osigurano još 200 milijuna kuna!

1553 0

Autor m.p.d., gradonačelnik.hr 

Vlada RH u srijedu (27. travnja) je na svojoj sjednici donijela odluku koju svi koji su dosad sudjelovali u projektu ZAŽELI željno iščekuju – ide se u nastavak, odnosno 3. fazu projekta!

Za program „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ predviđeno je financiranje iz postojeće perspektive u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ kako bi se osigurao prijelazni period do usvajanja novog programa ESF+. Trajanje provedbe i pružanje usluge krajnjim korisnicima u okviru predložene III. faze planirano je u trajanju od šest mjeseci u ukupnom iznosu od 200 milijuna kuna. S obzirom da svi projekti iz prethodne faze završavaju do ljeta 2022. godine, planira se početak provedbe ugovora iz III. faze tijekom druge polovice ove godine, poručuju iz Ministarstva rada i socijalne politike.

„Cilj projekata uz zapošljavanje bio je i ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Jedan od ključnih prioriteta za Hrvatsku ostaje i dalje područje socijalnog uključivanja te osiguravanja dostupnosti i ravnomjernosti različitih vrsta usluga u zajednici“, naglasio je na sjednici Vlade još uvijek aktualni ministar Josip Aladrović.

Program Zaželi do sada je financiran iz Europskog socijalnog fonda 2014.-2020. u iznosu od 1,8 milijardi kuna u okviru kojeg je ugovoreno 748 projekata, zaposlilo se više od 9 800 teže zapošljivih žena koje su skrbile o 79 tisuća starijih i nemoćnih osoba diljem Hrvatske, rečeno je na sjednici u srijedu. (m.p.d.)

Related Post