Održana tradicionalna likovna kolonija Češke besede

547 0

NOVA GRADIŠKA, 4. studeni 2018. – Jučer je u Vatrogasnom domu Udruga češka beseda i okolica organizirala tradicionalnu likovnu koloniju koja se svake godine održava u sklopu kulturne manifestacije Dani češke kulture.

Uz domaćine, članove Likovne-kreativne sekcije, na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji sudjelovali su slikari iz Lipovljana, Novske, Daruvara i Slavonskog Broda. Bilo je to kao i prijašnjih godina još jedno lijepo druženje u Vatrogasnom dom na kome je sudjelovalo dvadeset slikara.

Kako naglašava Zdravko Konjić, predsjednik Udruge češka beseda i okolica Nova Gradiška udruga će nakon ovogodišnje likovne kolonije povećati broj slika u svom fundusu koje će izlagati na svojim štandovima u raznim prigodama i na manifestacijama.

Do kraja godine Udruga češka beseda i okolica će organizirati još jedan Dan češke kulture u povodu blagdana sv. Nikole početkom prosinca. Sve aktivnosti koje udruga provodi tijekom godine financira iz potpora Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije i Saveza za nacionalne manjine.

-Zadovoljan sam s provedenim aktivnostima ove godine. Uz brojne nastupe do sada smo predstavili našu udrugu za vrijeme Novogradiškog glazbenog ljeta, na Strmcu smo održali, također tradicionalnu manifestaciju Riječ na otvorenom, a predstavili smo se 22. rujna i u Krapinskim Toplicama.

Radili smo izvješća za ovu godinu i vidjeli da smo do sada imali preko 30 nastupa pjevačke, recitatorske i likovno-kreativne skupine, predstavljali smo se na više manifestacija, a do kraja ove godine, uz obilježavanje blagdana sv. Nikole, čeka nas još desetak nastupa, od Smotre Ukrajinaca i Smotre nacionalnih manjina u Okučanima, do posjete Osnovnoj školi Okučanima – kazao je Zdravko Konjić.

Related Post

BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 21/08/2016 0
Slavonski Brod, 19. kolovoza 2016. – Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj. Irske u Republici Hrvatskoj…