Gradonačelnik i načelnici 10 općina u Rešetarima će raspravljati o zabrani rada nedjeljom u trgovinama

616 0

NOVA GRADIŠKA – Načelnici deset općina novogradiškog kraja i novogradiški gradonačelnik raspravljat će na koordinaciji koja će se održati u utorak u Rešetartima o zabrani rada trgovina nedjeljom. Općina Rešetari, koja će biti domaćin čelnim ljudima jedinica lokalne samouprave novogradiškog kraja, već je pokrenula inicijativu za ukidanje rada nedjeljom u trgovinama na svom području.

-Mi smo tu inicijativu pokrenuli za područje naše općine, ali bi to sada htjeli pokrenuti nešto šire na području jedinica lokalne samouprave u našem okruženju – kaže općinski načelnik Zlatko Aga.

Zabrana rada nedjeljom u posljednje je vrijeme česta tema, a njeni pobornici uglavnom kao argumente iznose da bi nedjelja trebala biti dan za obitelj te da je radna nedjelja zapravo diskriminacija žena s obzirom na to da su žene većinom zaposlene u trgovinama, da su izrabljivane i da im se onemogućava obiteljsko druženje nedjeljom. Za zabranu rada nedjeljom je i Crkva.

Oni koji smatraju da rad nedjeljom ne treba zabraniti kažu da one koji rade nedjeljom treba adekvatno platiti i upozoravaju na gospodarske i ekonomske štete koje bi ova zabrana mogla donijeti. Uz to nedjeljom rade i mnogi drugi, ne samo trgovci i kažu da postoje druga zanimanja u kojima se također radi nedjeljom, kao što su rad u ugostiteljstvu ili rad hitnih medicinskih služni, policije i dugim zanimanjima.

Related Post