Dođite u nedjelju na pokladno jahanje u Bodovaljce

885 0

Autor Franjo Samardžić

BODOVALJCI, 22. veljače 2019. – Tradicionalno Pokladno jahanje održat će se uz potporu Općine Vrbje u Bodovaljcima u nedjelju, 24. veljače. Organizator je Udruga za promicanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti „Pokladno jahanje”Bodovaljci.

Okupljanje je ispred Mjesnog doma u 13 sati gdje će i ove godine tradicionalno biti svečano otvorena ova manifestacija. Pokladna povorka konjanika i zaprega, uz pratnju tamburaša i pokladne pjesme, krenut će u 13,30 sati kroz selo. Do 17,30 sati zaustavljat će se na punktovima gdje će domaćini sudionike počastiti jelom i pićem, a oni im uzvratiti pokladnom pjesmom.

U 18,30 sati u Mjesnom domu u počinje kulturno umjetnički program na kome će nastupiti Kulturno-umjetničko društvo „Vrbje”, a potom će na pokladnom druženju Bodovaljčane i njihove goste zabavljati Marija Pavković Snaša i tamburaški sastav „Satir” iz Davora.

Related Post

Autor - 27/06/2018 0
LJETO U KNJIŽNICI 2018. : Stručni tim Gradske knjižnice Nova Gradiška i ovoga je ljeta (srpanj/kolovoz) pod pokroviteljstvom Grada Nova…