„DRAGALIĆ U PJESMI I PLESU“

763 0

DRAGALIĆ 24. lipanj 2012. – Početak ljeta stanovnici Dragalića obilježili su po prvi puta kulturno-umjetničkim programom „Dragalić u pjesmi i plesu“. Na manifestaciji su nastupali izvođači kulturnih umjetničkih društava iz Nove Gradiške („Trenk“), Batrine („Šokadija“), Drežnika (KUD „Drežnik“), Vrbja (KUD „Vrbje“) i Dragalića.

 

Ivođači su oduševili brojne prisutne posjetitelje širokim izborom tradicionalnih hrvatskih narodnih plesova i svirki, a tamburaši KUD-a „Dragalić“ su po završetku programa raspojasali publiku tradicionalnim slavonskim i zavičajnim pjesmama na koje su isti plesali do kasnih večernjih sati.

Ovu manifestaciju koja je održana prvi puta i koja će se nastaviti otvorili su načelnik Općine Zlatko Karlik i predsjednica KUD-a „Dragalić“ Kristina Modrić.

Cjelokupni program vodio je Mato Višić.

Kako je istaknuo načelnik Karlik ovaj događaj su organizirali da svi žitelji Dragalića, i stari i mladi, mogu zajedno uživati uz svirku, ples i povoljnu ponudu hrane u tradicionalnom miljeu.

U Dragaliću postoji nekoliko udruga koje imaju svoja godišnja okupljanja i slavlja, no tu nisu svi stanovnici uključeni, a ovako svi zajedno slave i vesele se. – reče Karlik.

Po jučer viđenom načelnik i suradnici zaista su uspjeli u realizaciji i na ovaj način vratili onaj oblik pravih seoskih zabava, kirvaja i slava koji su bili društveno najvažniji događaji naših predaka i dragalićanskog kraja.

Related Post

LJEPOTA KONJA I OBIČAJA

Autor - 04/02/2016 0
DRAGALIĆ, 4. veljače 2016. – Kulturno umjetničko društvo „Dragalić“ okupit će 6. veljače (subota) u Dragaliću konjanike na manifestaciji „Pokladno…