DRAGOVOLJNA PREDAJA I PRONALAZAK ORUŽJA

1140 0

SLAVONSKI BROD 29. listopad 2014. – U vremenu od 27. do 29. listopada, policijski službenici su u tri navrata, od građana sa područja Slavonskog Broda, na siguran način preuzeli oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo.

 

U prvom slučaju, građanin je policiji dragovoljno predao tri ručne bombe M-75 i pištolj ručne izrade (tzv. kuburu). U drugom slučaju, građanka je čisteći podrumske prostorije pronašla automatsku pušku (kalašnjikov), 150 komada raznog streljiva, te pozvala policiju. Pronađena ubojita sredstva su bila vlasništvo njenog pokojnog supruga. U trećem slučaju, djelatnik poduzeća sa područja Slavonskog Broda, prilikom recikliranja otpada, pronašao je šest komada topničkih zrna 20 milimetara, pozvavši odmah policiju.

 

Obzirom da je akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna, građani imaju mogućnost dragovoljne predaje oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva policiji, u neograničenom vremenskom periodu bez straha da će biti kažnjeni. U slučajevima odluke o dragovoljnoj predaji oružja, potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, te građani korisne informacije o ovoj akciji mogu dobiti na besplatan broj telefona 08008892.

Related Post