DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

439 0

 

18. srpanj 2012. – Policijsko izvješće o dragovoljnoj

predaji oružja u prvih šest mjeseci ove godine kazuje da su građani još uvijek dobro naoružani, ali i da se odazivaju policijskim apelima da bez sankcija predaju oružje koje ilegalno posjeduju. Kakvog sve oružja u privatnim arsenalima imaju građani kazuje i slučaj građanina s područja općine Rešetari koji se nedavno dragovoljno razoružao i policiji predao ručne bombe, mine i raketu za ručni bacač.

 

Kako priopćava Policijska uprava brodsko-posavska, u prvih šest mjeseci ove godine građani su se odlučili i policiji dragovoljno predali veću količinu oružja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Dakle, od 1. siječnja do 30. lipnja, dragovoljno je predano 269 komada vatrenog oružja, od toga 258 komada raznog automatskog i rasprskavajućeg oružja iz kategorije „A“. Najviše je predano raznih ručnih bombi (160 kom). Iz kategorije „B“ predano je 11 komada raznog dugog i kratkog oružja. Što se tiče ostalog, predano je 27336 komada streljiva za dugo i kratko oružje i 5,1 kilogram eksploziva.

Prošle godine u istom vremenu, građani su dragovoljno predali 242 komada vatrenog oružja iz kategorije „A“ i „B“, od čega je najviše ručnih bombi (138 komada). Također je predano 11544 komada raznog streljiva za dugo i kratko oružje i 14,1 kilogram eksploziva.

Policija podsjeća, na odredbe Zakona o oružju, koje pružaju građanima mogućnost neograničene dragovoljne predaje oružja koje ilegalno posjeduju, bez ikakvih sankcija. Ukoliko se građani odluče na dragovoljnu predaju, važno je da ne donose oružje u policiju iz sigurnosnih razloga, već pozovu hitni pozivni broj 192, radi dogovora s policijom o preuzimanju oružja.

Related Post