DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

883 0

U vremenu od 1. siječnja do 30. lipnja, u okviru akcije

„Manje oružja – manje tragedija“, građani su policiji dragovoljno predali 857 komada vatrenog oružja, od čega 842 komada automatskog (dugo, kratko i dr.) i rasprskavajućeg oružja (ručne bombe, mine i dr.) iz kategorije „A“, te 15 komada dugog i kratkog oružja (repetirajuće, poluautomatsko, pištolji i revolveri) iz kategorije „B“. Također je dragovoljno predano 18506 komada streljiva za dugo i kratko oružje i 23,5 kilograma eksploziva.

 

U prvih šest mjeseci 2012. godine građani su policiji dragovoljno predali 269 komada vatrenog oružja, od čega 258 komada automatskog (dugo, kratko i dr.) i rasprskavajućeg oružja (ručne bombe, mine i dr.) iz kategorije „A“, te 11 komada dugog i kratkog oružja (repetirajuće, poluautomatsko, pištolji i revolveri) iz kategorije „B“. Također je dragovoljno predano 27336 komada streljiva za dugo i kratko oružje i 5,1 kilogram eksploziva.

 

Policija poziva građane na dragovoljnu predaju oružja. I dalje je aktualna akcija „Manje oružja – manje tragedija“, koja pruža građanima mogućnost dragovoljne predaje oružja koje ilegalno posjeduju u svojim domovima, bez ikakvih sankcija, a u skladu s odredbama Zakona o oružju. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, nikako ne donositi oružje u policiju, već pozvati policiju na broj 192 i policija će iz sigurnosnih razloga doći na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja oružja. Na takav način građani će se riješiti „zla“ u svom domu, te sebi i članovima svoje obitelji osigurati sigurniju budućnost

Related Post