Drugi susret pučkih pjesnika „Zapolje 2012“

1165 0

 

„Hrvatsko srce“ općinske organizacije Rešetari organiziralo je u

nedjelju u Društvenom domu u Zapolju tradicionalni, 2. po redu susret pučkih pjesnika. U ime domaćina, okupljene u prepunoj dvorani doma pozdravila je Jasmina Akmačić, predsjednica Hrvatskog srca“. Susret je otvorio zamjenik župana Brodsko-posavskog, Davor Vlaović. Prvi puta, za susret su pristigli i radovi pjesnika vojvođanskih Hrvata: Ivana Andrašića iz Sonte, Josipa Dumendžića – Meštra iz Bođana, Anite Đipanov iz Bačkog Monoštora, Zlatka Gorjanca iz Sombora, Mile Markov-Španović iz Srijemske Mitrovice, zatim Franje Ivankovića, Mirjane Jaramazović i Marijana Kiša iz Subotice. U njihovo ime skup su pozdravile i nekoliko prigodnih stihova pročitale Katarina Čeliković i Bernadica Ivanković iz Hrvatske čitaonice u Subotici.

 

 

Pročitani su i stihovi Marije Peterlik iz Gorica, koja nije mogla biti nazočna susretu, a svoje stihove čitali su Dragica Jurasović i Katica Horvatović iz Brđana, Slavko Žebić iz Osijeka, , Ivan Muraja iz Nove Gradiške, Antun Kovač – Tuna Pašin iz Sombora, Terezija Vlaović iz Vrbja, Zorislav Vidaković iz Osijeka, Manda Ruškan iz Drežnika, Ljubica Sedlaček iz Rešetara, koja je predstavila i svoju zbirku pjesama „Što je svijet“.

U glazbenom dijelu programa predstavili su se novogradiški umirovljenici, uz pjesme koje je s njima uvježbala Julijana Žirovčić, uz folklor koji je uvježbao Marko Ivković i uz tamburaše pod budnim okom Ivana Škarice. Članica KUD-a umirovljenika, Ana Pađan, stihovima je čestitala Dan zahvalnosti majkama, koji je ove godine bio 13. svibnja Budući da je na susretu pjesnika bio i Vlatko Jurković, dugogodišnji novinar i radijski voditelj iz Osijeka, predstavio se s nekoliko šala i dosjetki. Dramska skupina Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ Nova Gradiška izvela je igrokaz „Eto jada, pa šta sada“. Svaki pjesnik – sudionik susreta, dobio je zahvalnicu i zbirku pjesama s ovogodišnjeg susreta pučkih pjesnika. Domaćini su uz pomoć žena Zapolja i Brđana prekrasno uredili dvoranu i scenu, a u prostoru doma posjetitelji su mogli pogledati i izložbu starinskih svetih slika i molitvenika.

Related Post