DRUŠTVO „NAŠA DJECA“EUROPI ZA ROĐENDAN

682 0

NOVA GRADIŠKA, 9. svibnja 2016. – Sedmu godinu za redom Društvo „Naša djeca“ Nova Gradiška bilo je organizator sadržaja obilježavanja Dana Europe. Na središnjem gradskom trgu danas se pjevalo, plesalo i slale poruke o zajedništvu

naroda koji čine Europsku uniju, njihovim običajima i znamenitostima. Bio je to središnji događaji obilježavanja Dana Europe u našem gradu na koji su volonteri Društva „Naša djeca“, tete iz dječjih vrtića „Radost“ i „Maslačak“i učitelji iz gradskih osnovnih škola doveli djecu i učenike.

 

Kako kaže Verica Lukačević, predsjednica Društva „Naša djeca“, ove godine Dan Europe organiziran je u suradnji s Informacijskim centrom Europe direct Nova Gradiška, Dječjim vrtićem, OŠ „Mato Lovrak“ i „Ljudevit Gaj“, Mažoretkinjama i Plesnim studijom Marine Mihelčić. Obilježavanje Dana Europe organizirano je pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška.

 

Središnji novogradiški trg odisao je europski zahvaljujući nastupu najmlađih Novogradiščana i trudu njihovih teta i učitelja koji su ih pripremili za nastup u programu pod nazivom „Djeca -građani Europe“.

Sve ih je u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Vesne Đapić pozdravio i zahvalio im gradonačelnik Vinko Grgić istaknuvši kako su sudionici lijepe manifestacije koja se u našem gradu održava sedmi put uvjeren da će se, uz pomoć grada, nastaviti održavati i narednih godina.

 

-Moramo stvoriti što bolje uvjete za rad Društva „Naša djeca“, a to znači da moramo osigurati što više materijalnih sredstava kakao bi se mogli razmahati sa svojom kreativnošću, sa svojom ljubavi prema našem gradu i prema EU. Nova Gradiška je Grad prijatelj djece i to moramo dokazati i na ovaj način – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

„Dan Europe“ obilježava početak integracijskog procesa u zapadnoj Europi, tijekom kojega je stvorena Europska unija u današnjem obliku. Tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske Robert Schuman, predstavio je prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik. Taj se prijedlog pod nazivom „Schumanova deklaracija“ smatra početkom formiranja Europske unije. Vijeće Europske unije u Milanu 1985. godine donijelo je odluku kojom se 9. svibnja svake godine obilježava kao “Dan Europe”.

Related Post

Udruga gluhih

Autor - 02/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 2. veljače 2012. -i nagluhih Nova Gradiška od 1.1.2012. godine započela je s provedbom projekta “NOVI POČETAK –…

ŠESTI HRVATSKI DAN MIMOZA

Autor - 19/01/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 19. siječanj 2013. – Hrvatska liga protiv raka i udruga Zdravka, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i u suradnji…