Državno prvenstvo gluhih u kuglanju (muški) – 2.liga

441 0

NOVA GRADIŠKA – U Novoj Gradiški u gradskoj kuglani „EXIT“ održano je prošle subote  ekipno državno prvenstvo u kuglanju za gluhe u muškoj konkurenciji 2. lige. Nastupilo je ukupno 6 ekipa. Muške ekipe 2. lige su: Split, Osijek,  Bjelovar, Slavonski Brod, Zadar i Varaždin.

Organizator i nositelj državnog prvenstva gluhih je Hrvatski sportski savez gluhih i Športska Udruga gluhih Nova Gradiška. Najuspješnija muška ekipa u 2. ligi je ekipa Varaždina ispred  ekipe Bjelovara te trećeplasirane ekipe iz Splita. Najbolji pojedinac u ekipi bio je Igor Kolarić iz ekipe Varaždina sa 523 čunja.

Organizatori su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Športska Udruga gluhih Nova Gradiška. Ovom prilikom čestitamo najboljim ekipama, ali i svim ostalim sudionicima. Ekipe iz Varaždina i Bjelovara će u 2020. godini nastupati će u prvoj ligi.

Domaći kuglači iz Nove Gradiške ovog vikenda sudjeluju na Državnom Prvenstvu gluhih u kuglanju (ekipno) – 1. Liga u Karlovcu gdje će biti ekipe iz Zagreba, Rijeke, Pule, Požege, Karlovca i Nove Gradiške. S obzirom na kompletnost ekipe iz Nove Gradiške – za sada nećemo govoriti da smo favoriti za medalje ali šanse postoje. Nama je cilj da ostanemo u 1. ligi.

Related Post