DRŽI ME ZA RUKU: Još jedno priznanje za Evicu Kraljić

830 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 7. ožujka 2019. – Novogradiščanka Evica Kraljić, pjesnikinja i slikarica, uz brojna dosadašnja priznanja dobila je još jedno priznanje za svoj pjesnički rad.

-Stigla mi je obavijest da sam dobila nagradu na javnosti poznatom i tradicionalnom natječaju koji je objavila Beseda iz Krka na temu osmijeh. Moja pjesma Drži me za ruku proglašena je najboljom u konkurenciji 60 autora iz cijele Hrvatske. Promocija najboljih pjesama bit će na prvi dan proljeća. Drugu godinu za redom moja je pjesma proglašena najboljom na tom natječaju. Jako mi je drago i jako sam sretna zbog tog priznanja iako ne znam broj priznanja koja sam do sada dobila. Veselim se svakom priznanju pa tako i ovom jer mi je ono poticaj za daljnji rad – kazala je Evica Kraljić.

Nazočni na otvaranju multimedijalne izložbe naziva ŽENE??? – ŽENE!!!, jučer su u Domu kulture čuli nagrađenu pjesmu Drži me za ruku kojom je autorica dala svoj doprinos izložbi i autorskom projektu pet umjetnica.

Evica Kraljić rođena je 18. 2. 1952. godine u Novoj Gradiški. Pjesme počinje pisati u ranoj mladosti. Izdane su joj brojne samostalne zbirke poezije: Nepovrat (1978.), Uronjena u Tebe (1997.), U mirne sate (2003.), Između dodira i snova (2004.), Ruke od sjećanja (2015.).

Likovno-pjesnička mapa u kojoj je njene stihove oslikao poznati novogradiški slikar Tomislav Petranović Rvat, izlazi 2003. godine, a iste godine izlazi i zbirka proznih tekstova Pokošeni cvjetovi.

Pjesme su joj prevođene na više svjetskih jezika.

Prozu i poeziju objavljuje u brojnim revijama i listovima, a poezijom i prozom zastupljena je u stotinjak zajedničkih zbirki u Hrvatskoj i izvan nje. Neke su joj pjesme i uglazbljene. Posljednjih desetak godina intenzivno se bavi pisanjem ljubavnih romana koji redovno izlaze u izdanjima više časopisa i revija.

Aktivni je član Matice hrvatske ogranka Nova Gradiška, članica KLD- «Rešetari « iz Rešetara te članica Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška.

Bavi se i slikarstvom. Dobitnica je više nagrada i priznanja za poeziju i prozu.

Related Post