SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Vijećnik Tomislav Bećirević pitanjem o povećanju cijene vode otvorio i pitanje budućnosti Vodovoda zapadna Slavonija

1374 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 7.  ožujka  2019. – Današnja sjednica Gradskog vijeća  pod predsjedanjem dr. Ljepše Rakas Vujčić  počela je  uobičajeno aktualnim satom, koji je isto tako uobičajeno trajao više od sata. Za govornicom su  se  u sati i pol vremena izredali  svi vijećnici nazočni na sjednici.

Osim pitanja koja su se odnosila  na komunalnu problematiku, od uvođenja LED rasvjete, izgradnje kružnog toka  na Trgu kralja Tomislava, izgradnje pješačke staze  u Ljupini,  do uklanjanja  ruševina kuća  iz Domovinskog rata, uređenju zelene tržnice i  sportsko-rekreacijskog centa na Slavči.  Vijećnici su  pitali za energetsku obnovu  zgrada u vlasništvu zgrada, prodaju gradskih nekretnina i otvaranju azila za napuštene životinje do pitanja  zašto tete u vrtiću zaostaju s plaćana  i  drugim primanjima u odnosu na gradske zaposlenike.

I na ovoj sjednici je bilo pitanja vezanih za aktivnosti u Industrijskom parku, smjeni direktorice i  izboru novog direktora.

Zaiskrilo jer i na ovoj sjednici  između  vijećnika Željka  Bigovića  i gradonačelnika Vinka Grgića. Bigović je ustvrdio da u Industrijskoj zoni nema novih investicija, da je  izgradnja betonare počela bez građevinske dozvole, a da je  kadroviranje u Industrijskom parku  bilo na štetu grada i za to optužio gradonačelnika.

Odgovarajući, gradonačelnik je nabrojao investicije koje su u pripremi i  koji se  trenutno realiziraju, a za  probleme  u  izgradnji betonare je rekao da on nije taj koji nekom dopušta ili ne dopušta da nešto gradi i naglasio da se sve radi legalno, a ne bahato.

Zanimljivo pitanje postavio je Tomislav Bećirević (HDZ)  vezano za opskrbu vodom i  cijenu vode.  Povećanje  računa za vodu smatra velikim udarom  na  stanovništvo i pita zašto  Vodovod zapadna Slavonija ima dva direktora. Da je pokrenuo pitanje o kojem će  još sigurno razgovarati  da naslutiti odgovor gradonačelnika Vinka Grgića. Iznoseći povijest osnivanja tog poduzeća i  kompromis  za izbor dva direktora,   gradonačelnik  je  najavio    i moguće  pripajanje Vodovoda zapadna Slavonija     nekom većem  poduzeću za distribucije vode jer, kako je kazao,  u zakonu stoj, da Vodovod zapadna Slavonija  nema dovoljno priključaka.

Opširnije na aktualnom satu u video snimku.

Vijećnici su na današnjoj sjednici  donijeli odluku o  stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja Centar III i Detaljnog  plana uređenja naselja Urije, usvojili prijedlog odluke o podjeli poslovnih udjela trgovačkog društva „Odlagalište“ d.o.o., darivanju zemljišta u vlasništvu Grada i  izmjenama  i dopunama odluke o davanju u zakup i kupoprodaji poslovnih prostora i raspravili o  izvješću o lokacijama i količinama odbačenog otpada, troškovima njegovog uklanjanja  i provedbi mjera  za uklanjanje odbačenog otpada u okoliš u 2018. godini.

Jednim dijelom sjednicu je  danas  vodio zamjenik predsjednice Marijan Radić.

Related Post

ADVENT U NAŠEM GRADU

Autor - 20/12/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 20. prosinac 2014. – Sigurno niste požalili ako ste došli, a nećete ni požaliti ako danas do 21…

Izložba

Autor - 05/12/2018 0
O autorima: EVICA KRALJIĆ Evica Kraljić rođena je 18. 2. 1952. godine u Novoj Gradiški. Pjesme počinje pisati u ranoj…