DVD NOVA GRADIŠKA I JAVNA VATROGASNA POSTROJBA

823 0

NOVA GRADIŠKA, 23. travanj 2015. – Bojazan da će se osnivanje Javnih vatrogasnih postrojbi, u gradovima u kojima su osnovane, negativno odraziti na rad dobrovoljnih vatrogasnih društava ne nalazi potvrdu u Novoj Gradiški.

Dapače Javna vatrogasna postrojba Nova Gradiška i DVD Nova Gradiška jako dobro surađuju i usklađuju svoje aktivnosti. Čulo se to na redovnoj Skupštini DVD Nova Gradiška održanoj prošle subote, a potvrdio je Milan Šuter, predsjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije.

 

-Drago mi je da mogu konstatirati da unatoč tome što je u Novoj Gradiški prije dvije godine osnovana Javna vatrogasna postrojba možemo reći da u gradu Nova Gradiška postoji uspješna simbioza dobrovoljnog vatrogastva i Javne vatrogasne postrojbe.

Činjenica da se DVD Nova Gradiška bavi pretežito osposobljavanjem vatrogasaca, radom s mladeži i organizacijom vatrogasnih natjecanja, ne umanjuje njihovu vrijednost u protupožarnoj zaštiti i zaštiti i spašavanju na području grada.

Čuli smo iz izvještaja o radu za proteklu godinu da je određeni broj članova sudjelovao u obrani grada od poplave i da su dali svoj veliki doprinos na sanaciji od poplava, te sanaciji šteta od poplave u općini Gunja.

Danas smo vidjeli, što je za svaku pohvalu, da je velik broj vatrogasne mladeži dobio uvjerenja vezana za osposobljavanje. Ovdje je višegodišnji kontinuirani rad s djecom što jamči opstojnost DVD Nova Gradiška u budućem periodu.

Ono što je problem kod naših vatrogasnih organizacija je kronični nedostatak novca – kazao je Milan Šuter.

Related Post