ČEŠKA BESEDA U VATROGASNOM DOMU DOBILA PROSTOR ZA RAD

847 0

NOVA GRADIŠKA, 22. veljače 2011. – U nazočnosti Jarmile Kulhave, tajnice Saveza Čeha u Hrvatskoj, danas su Vesna Valenta, predsjednica Češke besede Nova Gradiška i okolica i Vlado Krpan, predsjednik DVD Nova Gradiška, potpisali ugovor o najmu prostora u Vatrogasnom domu, koji će Česi novogradiškog kraja koristiti za okupljanje i

aktivnosti. Ugovor je potpisan na 15 godina, a Savez Čeha će na ime najamnine DVD Nova Gradiška doznačiti 100.000 kuna. Prije potpisivanja ugovora Jarmilu Kulhavu i Vesnu Valenta u svom je uredu primio gradonačelnik Josip Vuković.

 

– Danas smo svi sretni jer je konačno i Češka beseda Nova Gradiška i okolica dobila svoj prostor za rad. Prosto je mali ali dovoljan za članstvo koje se zajedno sa predsjednicom Vesnom Valenta trudi da održi kontinuitet češkog jezika i češke kulture. U tome im pomaže Savez Čeha, a zahvaljujemo se Gradu Nova Gradiška na suradnji, te DVD Nova Gradiška, vlasniku ovog doma, što su nam dali prostor koji se duži niz godina trudimo osigurati. Sada smo sretni što smo to uspjeli. Nadamo se da će Česi biti dobri sustanari i još aktivniji – kazala je Jarmila Kulhava.

– Nakon dvije godine i razmatranja nekoliko mogućih rješenja napokon smo osigurali prostor za rad, zahvaljujući angažiranju Grada, gradonačelniku i DVD Nova Gradiška koji nam je ustupio prostor. Prostor nije veliki ali je dovoljan za red i manja okupljanja, a na raspolaganju imamo u veću dvoranu – zadovoljno je nakon potpisivanja ugovora izjavila Vesna Valenta i dodala će se u ožujku ponovno početi intenzivnije okupljati i početi pripremu za još jedan tečaj češkog jezika i početak rada pjevačkog zbora. Češka beseda Nova Gradiška i okolica u travnju će biti domaćin Češkim besedama iz Slavonije i Bosne.

Želim se zahvaliti Gradu Nova Gradiška, tajniku i gradonačelniku koji su omogućili da danas potpišemo ovaj sporazum. Novac će nam dobro doći kao financijska potpora za rad. Prostor namijenjen za Češku besedu nije velik, ali mi nismo škrti domaćini. Ima jedna mala sala koju će moći koristiti za veće sastanke. Bit ćemo dobri domaćini- kazao je Vlado Krpan i dodao da će ima novac dobro doći za razne potrebe društva i uređenje doma.

 

Related Post

VUKOVI PUNI ODLIČJA

Autor - 21/12/2011 0
Natjecatelji Taekwondo kluba Vukovi iz Nove Gradiške imali su tijekom prosinca dva vrlo značajna prvenstvena susreta na državnoj razini. Najprije…