ŽELJEZNIČKA NESREĆA

757 0

STARO PETROVO SELO, 18. listopad 2012. – Jutros, oko 4,15 sati u Policijskoj postaji Nova Gradiška, zaprimljena je dojava, da je na sjevernom kolosijeku željezničke pruge u blizini željezničkog kolodvora u Starom Petrovom selu

iskočilo više vagona. Teretni vlak je prometovao na relaciji Vinkovci – Kutina, a sa željezničke pruge je iskočilo 12 praznih vagona. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Na mjesto događaja je stiglo povjerenstvo Hrvatskih željeznica, te je u tijeku očevid. Promet je pušten južnim kolosijekom i odvija se usporenim tempom. O događaju je obaviješteno državno odvjetništvo.

 

-Neslužbeno doznajemo da se teretni vlak u trenutku nesreće kretao brzinom oko 80 kilometara na sat i da je razlog ovoj nesreći kvar na podvozju jednog od vagona. Slična nesreća u kojoj je također došlo do iskakanja teretnih vagona iz kolosijeka dogodila se između Dragalića i Nove Gradiške, nekoliko kilometara zapadnije 15. studenog prošle godine. Tada su vagoni bili natovareni umjetnim gnojivom-piše Franjo Lepan u 24 sata.

 

Related Post