POLICIJA EDUCIRA NAJMLAĐE

2259 0

DRAGALIĆ/OKUČANI, 18. listopad 2012. – U okviru preventivnog projekta pod nazivom „Zaštita djece od minsko-eksplozivnih sredstava i oružja“, koji provode policijski službenici za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavska,

jučer je u Osnovnoj školi u Dragaliću i u Osnovnoj školi u Okučanima, održana je edukacija učenika na tu temu. Policija inače, dugoročno i kontinuirano inicira i organizira provođenje ovakvih preventivnih aktivnosti, posebno u područjima intenzivnih borbenih djelovanja tijekom Domovinskog rata. Cilj ovog projekta je, sprječavanje stradavanja osoba, ponajviše djece, te upoznavanje učenika s opasnostima koje prijete prilikom pronalaska zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava i vatrenog oružja ili fizičkog kontakta s nepoznatim predmetima.

 

Edukaciji je u Dragaliću bilo nazočno oko 120 učenika, a u Okučanima oko 40, koji su zainteresirano slušali policijskog službenika za prevenciju i pirotehničara, a posebno ih je zanimala uporaba i korištenje pirotehničkih sredstava.

 

U edukaciji su sudjelovali i djelatnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dragalić i djelatnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, koji su učenicima govorili o tome, kako se ponašati u slučaju iznenadnog događaja – poplave ili potresa.

Related Post

Novi dekani Požeške biskupije

Autor - 13/09/2020 0
Autor Požeška biskupija POŽEGA – Po isteku petogodišnjeg mandata Maria Sanića u službi kaptolačkog dekana, Joze Jurića požeškog dekana i…