Energetskom obnovom i obnovom fasada Nova Gradiška dobiva novo lice

1484 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 21. svibnja 2019. – Energetska obnova zgrade NK „Sloga“ jedan je u nizu projekata na kojima se radi energetska obnova zgrada u vlasništvu Grada Nova Gradiška. Europske smjernice govore o tome da do 2020. godine bi trebala biti većina zgrada u vlasništvu lokalne samouprave energetski obnovljena.
Prošle godine je obnovljena zgrada vrtića. U ovom se trenutku obavljaju radovi na Domu kulture, (zgrade katastra i zgrade Općinskog suda sa dvorišne strane). Napravljena je projektna dokumentacija za energetsku obnovu zgrada u „Remnotu“, zgrade Prekršajnog suda i Društvenom domu. To su zgrade koje su u vlasništvu su Grada, a koje treba energetski obnovit. U planu je da se, nakon raspisivanja natječaja, to obavi slijedeće godine, a sredstva ćemo osigurati u proračunu za 2020. godinu.
Završetkom energetske zgrada u vlasništvu grada uštedjet ćemo dosta sredstava, a druge strane zgrade će dobiti novi izgled i doprinijeti cjelokupnoj slici našeg grada – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.
Dodajmo da se, osim zgrada koje se u sklopu energetske obnove, obnavljaju i fasade drugih zgrada i njihovi interijeri. Privedeni su radovi na zgradi Karitasa na zapadnom dijelu Trga kralja Tomislava, gdje je u tijeku obnova fasada na zgradi Katastra i Općinskog suda.

Related Post