Erste Plava liga dovodi atletiku u Vukovar, ravnatelji svih škola podržali ovo natjecanje!

538 0

Fotografije Renato Branđolica, ustupa Pro Sport

U petak, 7. lipnja, ostvarit će se prošlogodišnja najava organizatora Erste Plave lige o daljnjem širenju ovog jedinstvenog atletskog natjecanja osmoškolaca, budući da će kvalifikacije po prvi puta u povijesti Lige biti održane u Vukovaru.
Organizaciju ovog natjecanja omogućila je izgradnja atletske staze u gradu na Dunavu i njezinim će dovršetkom priča o atletici u Vukovaru dobiti puni smisao. Bit će to pravi temelj za ozbiljan iskorak i napredak atletike u Vukovaru, koja s Erste Plavom ligom na velika vrata dolazi u ovaj grad.
Na stadionu HNK Vukovar će se u petak od 11 sati učenice i učenici 3. do 6. razreda osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije natjecati u trčanju na 60, 300 i 600 metara, skoku u vis i dalj te bacanju kugle i vortexa. Po dvoje najboljih u svakoj kategoriji plasirat će se na finale, 3. rujna u Zagrebu, u sklopu Hanžekovićevog memorijala.
Osmoškolci iz Vukovara i okolice i dosad su pokazivali veliko zanimanje za Erste Plavu ligu te su redovito prethodnih šest godina dolazili na kvalifikacije u Osijek. Zato se i u petak očekuje njihov velik odaziv. Potvrdili su to i ravnatelji svih vukovarskih osnovnih škola, koji su dali punu podršku ovom natjecanju i najavili dolazak svojih učenika u velikom broju.
I, što je važnije od svega, Erste Plava liga dat će priliku svim vukovarskim osmoškolcima da kroz ovo natjecanje upoznaju ljepotu atletike i sporta uopće te spoznaju važnost svakodnevnog bavljenja njime.
Kvalifikacije Erste Plave lige u Vukovaru organizira atletski klub Vukovar u suradnji s AK Slavonija-Žito iz Osijeka, već godinama jednim od najboljih i najuspješnijih organizatora ovog natjecanja u Hrvatskoj.

Related Post