Erste Plava liga je natjecanje koje privlači djecu u sport

292 0

Sva djeca iz Čakovca i okolice koja žele trenirati atletiku mogu preko platforme MVPiz.com ostvariti besplatan probni period u trajanju od mjesec dana u AK Međimurje
 
Na kvalifikacijama Erste Plave lige u Čakovcu, djeca iz osnovnih škola Međimurske županije i okolice i ove su se godine natjecala u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji izborilo je nastup na finalu koje će se održati u Zagrebu 7. rujna, u sklopu Boris Hanžeković memorijala.

U Čakovcu su i prethodnih godina često isticali da je Erste Plava liga natjecanja po mjeri školaraca na koja nastavnici i treneri rado dovode djecu, pa je isto bilo i na ovogodišnjim kvalifikacijama.

„Raduje nas da je odaziv djece bio znatno veći nego prošle godine, iako i Varaždin organizira kvalifikacije Erste Plave lige u našoj neposrednoj blizini. Osim djece iz osnovnih škola, na natjecanju su sudjelovali i najmlađi članovi našeg kluba i naših atletskih škola. Erste Plava liga je vrlo zanimljivo natjecanje za privlačenje djece sportu jer su ona danas uglavnom orijentirana na kompjutore i vide igrice, pa treba i na ovaj način poticati njihovo uključivanje u sport“, kaže Aleksandar Žbulj iz Atletskog kluba Međimurje, koordinator natjecanja u Čakovcu.

AK Međimurje ima atletske škole u Čakovcu, Prelogu i Svetom Juraju na Bregu, a sva djeca iz Čakovca i okolice koja žele trenirati atletiku mogu preko platforme MVPiz.com ostvariti besplatan probni period u trajanju od mjesec dana u AK Međimurje.

Erste Plava liga 2024 nastavlja se u petak 10. svibnja kvalifikacijama u Vukovaru. 

 

Foto: EPL/Pro Sport

Related Post

NOVA ŠKOLSKA GODINA

Autor - 01/09/2013 0
Problem nastaje u malim, područnim i seoskim školama jer je, kroz zadnjih nekoliko godina, broj učenika smanjen za tisuću –…