ŠESTA ŠVARGLIJADA U HRVATA

363 0

STARO PETROVO SELO, 15. siječanj 2013. – Udruga proizvođača izvornog slavonskog kulina „ KULIN BEĆARAC“ organizira 26. siječnja tradicionalnu šestu po redu „ŠVARGLIJADA U HRVATA“.

Održati će se u Hrvatskom domu u Starom Petrovom Selu s početkom aktivnosti u 19 sati. Suorganizator je općina Staro Petrovo Selo.

Cilj je pored tradicionalnih slavonskih suhomesnatih proizvoda kao što su kulin, kulinova seka, slanina i čvarci promovirati švargl kao još jednu od deliciju u nizu bogate gastronomske tradicije i ponude Slavonije. Organizator očekuje 30-tak proizvođača švargla iz Slavonije i Baranje i sjeverozapadne Hrvatske, te kao do sada popunjenu dvoranu petrovoselskog doma s oko 350 mjesta.

 

Najbolji švargl će odabrati komisija iz redova sponzora, gostiju i proizvođača švargla. Posjetitelji će izabrati najbolji švargl po svom ukusu u čemu će im pomoći Tamburaški sastav SATIR iz Davora i Stjepan Jeržek ŠTEF.

Proizvođači švargla mogu se za dodatne informacije obratiti predsjedniku udruge Adamu Tomičiću na telefon 098-263-148.

Related Post

SPOMENIK PREDSJEDNIKU TUĐMANU

Autor - 12/05/2013 0
STARO PETROVO SELO, 12. svibanj 2013. – Jučer je najsvečaniji trenutak u obilježavanju Dna općine i 20. obljetnice ustroja Općine…