EU PARLAMENT USVOJIO REZOLUCIJU O ZAPOŠLJAVANJU MLADIH

477 0

Mladi odlaze iz Hrvatske u druge zemlje jer u Republici Hrvatskoj ne mogu ostvariti svoje pravo na rad – kazala je zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir

 

Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir rekla je danas nakon usvajanja Rezolucije o zapošljavanju mladih da je podržala usvajanje rezolucije kako bi konačno ozbiljno i efikasno potaknuli rješavanje jednog od najvećih problema danas u EU a to je nezaposlenost mladih.

„Najalarmantnije stanje je na jugu Europe a Republika Hrvatska također nije pošteđena poteškoća uzrokovanih ekonomskom krizom koju su najviše osjetile mlade osobe na pragu svog radnog vijeka. Čak 1/3 nezaposlenih u Republici Hrvatskoj čine mladi između 15 i 29 godina. Mladi odlaze iz Hrvatske u druge zemlje jer u Republici Hrvatskoj ne mogu ostvariti svoje pravo na rad. Pravo na rad je ljudsko pravo a ako nije osigurano svima onda je to rezultat pogrešne politike. Pozdravljam poziv iz rezolucije za efikasnom kontrolom implementacije garancije za mlade jer od 6 milijardi EUR-a do sada nije utrošeno gotovo ništa u zemljama članicama a problem i dalje postoji”, rekla je Petir.

U Europi je 6 milijuna nezaposlenih mladih ljudi stoga se očekuje od Komisije da prati provedbu planova za zapošljavanje mladih i pravovremeno reagira ako se oni ne provode.

Related Post