Foto reportaža: NOVA GRADIŠKA UGOSTILA 8. ORNITOLOŠKO PRVENSTVO 2010. – Osječani pobijedili

737 0

NOVA GRADIŠKA, 14. studeni 2010. – U subotu i nedjelju Nova Gradiška je bila domaćin 8. Ornitološkog prvenstva Slavonije 2010. – Na prvenstvo je bilo prijavljeno 250 ptica iz svih dijelova Slavonije, a najviše bodova je osvojio Dražen Dokletal (37 bodova) iz Osijeka. Drugoplasirani je Stanko Šubr iz Novske, a treće mjesto je osvojio Ivan Čengić iz Osijeka.

Po društvima, osvojenih bodova je također najviše pripalo društvu iz Osijeka dok su se društva iz Novske i Zagreba morali zadovoljiti drugim, odnosno trećim mjestom. Natjecanje se odvilo pod organizacijskim odborom kojim je predsijedao Branko Dobričić.

Prvenstvo je popratila i izložba ptica koju su posjetitelji mogli pronaći u prostoru stare robne kuće u centru grada. Na izložbi se našao velik broj raznovrsnih zanimljivih ptica raznih boja i veličina. 

Bilo je tu velikih i australskih papiga, raznobojnih kanarinaca, nimfi, papigica agapornisa i drugih interesantnih primjeraka kojima su se najviše veselila djeca za koje je i ulaz bio besplatan. Za odrasle je ulaznica iznosila umjerenih 10 kuna. 

Prvenstvo, kao i izložbu, organiziralo je Društvo za uzgoj i zaštitu ptica „Novska“, a i ovim putem članovi se zahvaljuju gradu Novoj Gradiški i Turističkoj zajednici Nove Gradiške na susretljivosti. 

KLIKNITE NA LINK DRUŠTVA – http://www.ptice-novska.com/

Branko Dobričić

 

…a našlo se tu i još pripadnika faune

 

Related Post

MAŽORETKINJE PONOS GRADA

Autor - 05/04/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 5. travnja 2014. – Danas je pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole počelo…

GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA

Autor - 18/11/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 18. studeni 2015. – Tradicionalno, danas su novogradiški gimnazijalci obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Predvođeni ravnateljicom prof.…

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Autor - 20/08/2012 0
Oporba predlaže da do lokalnih izbora Grad vodi zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić NOVA GRADIŠKA, 20. kolovoz 2012. – Za…