Fra DAMIR PAVIĆ, NOVI OKUČANSKI ŽUPNIK

1657 0

Autor Milorad Oršulić-Mican

OKUČANI 28. ožujka 2011. – U župnoj crkvi sv. Vida u Okučanima msgr. dr. Antun Škvorčević, požeški biskup uveo je u župničku službu fra Damira Pavića, dosadašnjeg župnog vikara iste župe. Fra Damir je četvrti okučanski župniku od 1995. godine. Dosadašnji župnik fra Ivo Tadić premješten je u

Hrvatski katolički centar u Wollongongu u Australiji, gdje je službovao prije dolaska u Okučane. Danas sam u Okučanima s posebnom zadaćom”, rekao je biskup, da bih u župničku službu uveo fra Damir Pavića, i dodao da želi s njime i sa svima nazočnima moliti kako bi on mogao vjerno naviještati Isusovo evanđelje, služiti vjernicima slaveći sveta otajstva onako kako je to ostvarivala Isusova Crkva u svijetu tijekom dva tisućljeća, a u našem narodu četrnaest stoljeća. Potom je vicekancelar Požeške biskupije Goran Lukić pročitao Dekret o imenovanju fra Damira župnikom Župe sv. Vida u Okučanima i ukratko prikazao njegov životopis, a novi župnik ispovjedio vjeru po propisanom obrascu. Biskup je zaključno rekao vjernicima da novi župnik ne dolazi u svoje ime, nego po poslanju Katoličke Crkve, da ispovijeda cjelovitu vjeru te iste Crkve, koju im treba svjedočiti i naviještati te ih je pozvao da ga kao takvoga prime i s njime surađuju.

Na kraju misnog slavlja, fra Damir se zahvalio biskupu što je danas predvodio sveto slavlje u Okučanima i uveo ga u župničku službu, što je uputio riječi ohrabrenja vjernicima te je najavio program župne zajednice u sljedećem tjednu.

U ime župljana Milorad Oršulić – Mican pozdravio je biskupa, a fra Damiru poželio blagoslovljen župnički rad i dodao da će u svom radu imati potporu od općine Okučani, Osnovne škole, Župno-pastoralnog vijeća i ekonomskog vijeća, čitača – lektora, časnih sestara koje djeluzju u Okučanima u Centru “Dragi bližnji”, molitvene zajednice Krvi Kristove kao i vjernika župe sv. Vid Okučani.

 

Biskup je zahvalio i fra Ivi Tadiću za sve što je učinio tijekom svoga kratkog župničkog djelovanja.

U pratnji novoimenovanog župnika fra Damira Pavića i vicekancelara Gorana Lukića msgr. dr. Antun Škvorčević je obišao lokaciju pored župne crkve gdje bi se uskoro trebao početi graditi novi župni ured za koji je ishođena sva građevinska dokumentacija.

 

Related Post

OPĆINA OKUČANI

Autor - 15/11/2013 0
OKUČANI, 14. studenog 2013. – Mještani Caga su s radošću dočekali početak izgradnje nogostupa. Godinama je na sjednicama Mjesnog odbora…