Fra Josip Zvonimir Bošnjaković posjetio Narodnu knjižnicu i čitaonicu „Grigor Vitez“

1500 0

Autorica Jasminka Klarić

GORNJI BOGIĆEVCI, 3. srpnja 20218. – Ovih dana u goste nam je došao uvijek dragi gost, bivši župnik, katolički svećenik i franjevac župe Duha Svetoga fra Josip Zvonimir Bošnjaković sa uvaženim gostima. Naime, fra Josip je poslije operacije „Bljesak“ stigao u Gornje Bogićevce gdje je bio angažiran u gradnji nove, sadašnje crkve. Tako je na temeljima stare, razrušene crkve u Domovinskom ratu, nikla nova.

Rođen u Tuzli davne 1929. godine, gdje je više godina bio župnik i gvardijan, a danas je župni vikar, imali smo čast „dobiti“ ga za župnika u našoj župi. Uvijek nam se rado vraća, tako je bilo i ovaj put, opet je posjetio našu knjižnicu i bio oduševljen novom knjižnom građom i opremom, kao i gosti koji su prvi puta u Gornjim Bogićevcima i našoj knjižnici. Pun optimizma, entuzijazma, energije… još jednom nam svima pokazao kako godine nisu važne, već čovjekova vjera i ljubav koju on poklanja svima nama.

Napisao je dva prekrasna djela „Svjedok jednog vremena“ – moja usputna sjećanja ; 2005. godine i „Istrpljena vremena“ ; 2013. godine. Kako nam je u razgovoru rekao u fazi je pisanje i treće knjige koja će uskoro ugledati svjetlo dana i iskreno se nadamo kao ćemo opet imati tu čast i držati je na policama naše knjižnice.

Hvala Vam fra Josipe, za sve što ste učinili za naše mještane i naše mjesto.

Related Post