GATURRO –SIMPATIČNI SVJETSKI STRIP-MAČAK STIŽE U NOVU GRADIŠKU!

877 0

NOVA GRADIŠKA – U četvrtak, 09. lipnja 2016. u 8,45 na Dječjem odjelu GRADSKE KNJIŽNICE NOVA GRADIŠKA počinje strip-radionica o simpatičnom i svjetski poznatom mačku Gaturru uz predstavljanje 4 nastavka istoimenoga stripa

u izdanju izdavačke kuće IRIS ILLYRYCA iz Zagreba uz gl. urednicu Ivanu Glavaš Bakiju.

 

*Gaturro je osvojio dječja srca diljem svijeta, a napokon je stigao i u Hrvatsku!

 

Glavni junak stripa, mačak Gaturro živi s četveročlanom obitelji, ide u školu i neprestano pokušava osvojiti srce mačke Agathe, koja ga stalno odbija. Umiljat, nestašan, duhovit i pametan, mačak Gaturro idealan je prijatelj vašega djeteta, ali i djeteta u vama!

 

Gaturro ima sve što vrhunski strip mora imati: izvrsno crtačko umijeće autora, humor i dobru priču. Međutim, Gaturro ima i četvrtu komponentu: komponentu srca. To su djeca, naši najiskreniji kritičari, prepoznala i nagradila njegova autora Nika bezuvjetnom ljubavlju i odanošću.

Radionica je s velikim uspjehom gostovala po cijeloj Hrvatskoj: u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Biodgradu na moru, Trogiru, Šibeniku, Obrovcu, Karlovcu, Zaprešiću (…) na Interliberu, Monte Libriću u Puli te nedavnom Zagreb Festivalu, a sada i u sklopu GATURROVE RADIONICE CRTANJA STRIPA U SLAVONIJI od 8.-11. lipnja, a u organizaciji GKNG i Iris Illyrice.

 

U prvom dijelu radionice na primjeru stripa Gaturro, polaznici će naučiti osnovne pojmove o stripu, a u drugom će dijelu samostalno izraditi vlastiti strip u skupinama na zadanu temu. Trajanje radionice je 90 minuta.

 

U radionici će uživati učenici 3. i 4. razreda naših škola: OŠ „Mato Lovrak“ i OŠ Ljudevita Gaja sa svojim voditeljima, ali ulaz je slobodan kako za svu djecu-ljubitelje stripa od 7 do 13 godina tako i za odrasle strip-fanove. Strip će se moći kupiti po akcijskoj cijeni iza radionice.

 

Vidimo se na Dječjem odjelu GRADSKE KNJIŽNICE NOVA GRADIŠKA u četvrtak, 09. lipnja u 8,45 sati!

 

Vaši knjižničari

Related Post