GD CRVENOG KRIŽA: Priveden karaju program “ZAŽELI“ zapošljavanja žena-faza II” u općinama Davor, Vrbje i Dragalić

769 0

NOVA GRADIŠKA, 14.  veljače 2022. – Gradsko društvo  Crvenog križa Nova Gradiška privelo je kraju  program “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena-faza II u općinama Davor, Vrbje i Dragalić”. Program  je proveden  unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda.   Uz partnere Općine Davor, Vrbje i Dragalić  partneri u ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod  i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška. 

   Trajanje projekta  je bilo  18 mjeseci, a  razdoblje trajanja  projekta je od  4. rujna  2020. godine do 4. ožujka  2022. godine.  

   Vrijednost  projekta je 4.998.040,00 kuna. 

   Zaposleno je bilo 60 žena od kojih  je 60 gerentodomaćica  i dvije  koordinatorice  projekta.  

  Zaposlene žene  skrbile su za 360 korisnika, starih i nemoćnih osoba sa područja općina Davor, Vrbje i Dragalić.   Korisnicima su osigurani ipaketi  higijenskih potrepština. 

   Program “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena-faza II u općinama Davor, Vrbje i Dragalić” unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda, bio je  nastavak  prve faze   koja je završila 2020. godine. 

     Dario Pauković, voditelj projekta  i ravnatelj Gradskog društva CK Nova Gradiška,  zadovoljan je  realizacijom  projekta i njegovim  doprinosom za povećanje kvalitete života i socijalne uključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici. 

    Projekt je proveden s ciljem osnaživanja i unaprjeđivanja radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem na području općina Davor, Vrbje i Dragalić  radi sprečavanja posljedica nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno i poticanja socijalne uključenosti i povećanja razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Dodajmo da je Gradsko društvo Crvenog križa   4. rujna 2020. godine  potpisalo ugovor o   dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava , obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.   

Related Post