GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA

1266 0

Na mobilnost u češki grad Hodonin su iz Gimnazije Nova Gradiška išli učenici Helena Matković, Matea Orešković, Matej Plavac i Karlo Szabo s profesoricama Gordanom Đuričić i Sandrom Hruban.

 

NOVA GRADIŠKA, 23. studenoga 2016. – U sklopu dvogodišnjeg projekta „YOU ON MY MIND“, programa ERASMUS+, učenici i nastavnici Gimnazije Nova Gradiška sudjelovali su u prvoj mobilnosti u gradu Hodoninu u Republici Češkoj. Tijekom sedmodnevne mobilnosti, od 30.10. do 5.11., uspješno su realizirane sve predviđene aktivnosti. Učenici i nastavnici su sudjelovanjem u glazbenoj, likovnoj, povijesnoj, plesnoj i drugim radionicama promišljali o važnosti tolerancije i hrabrosti u svakodnevnom životu, što je i cilj projekta.

 

Učenici su predstavili svoje države, gradove i škole te tolerantne i hrabre osobe iz svoje države. Sudjelovali su u natjecanju za logo koji će predstavljati projekt, okušali su se u sviranju različitih instrumenata, plesanju tradicionalnih i suvremenih plesova te pjevanju na različitim jezicima. Tijekom Erasmus+ večeri učenici su lokalnoj zajednici predstavili kulturno-umjetničke točke. Posljednja dva dana mobilnosti škola koordinator organizirala je cjelodnevne ekskurzije u gradove Mikulov i Lednice.

 

Na mobilnost su iz Gimnazije Nova Gradiška išli učenici Helena Matković, Matea Orešković, Matej Plavac i Karlo Szabo s profesoricama Gordanom Đuričić i Sandrom Hruban. Učenici su boravili u obiteljima čeških učenika s kojima su ostvarili prijateljski odnos.

 

Projekt „YOU ON MY MIND“ provodi se do 31. kolovoza 2018., a uz Gimnaziju Nova Gradiška i Gimnaziju Hodonin, kao školu partnera, sudjeluju i Gimnazija GEL PalaiouFalirou (Atena, Grčka), NurmijärvenYhteiskoulu (Nurmijärven, Finska), Prywatne Gimnazjum Jezykowe Parnas (Wroclaw, Poljska), Marie-Kahle-Gesamtschule (Bonn, Njemačka).

 

Projekt sufinancira Europska unija, a vrijednost mu je 117.960,00 EUR. (Sandra Hruban)

Related Post