USPJEŠNI POLICAJCI I CARINICI

1296 0

STARA GRADIŠKA, 22. studeni 2016. – Danas je u prostorijama nove Postaje granične policije u Staroj Gradiški, održana izvanredna konferencija za medije, a riječi je bilo o zapljeni više od stotinu kilograma marihuane.

Konferenciju je vodila Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave Brodsko-posavske županije, a nazočni su joj bili i Antonio Mučnjak, pomoćnik ravnatelja carinske uprave, Maja Gelemanović, predstojnica Graničnog carinskog ureda Stara Gradiška, Miroslav Matić, načelnik Granične policije Stara Gradiška i Bešlaga Rizvić iz službe kriminalističke policije PU BPŽ. -Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske jučer (dana 21. studenoga) su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela iz kriminaliteta droga.

 

Naime, dana 20. studenoga, oko 17.40 minuta, na graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Stara Gradiška u zajedničkoj suradnji policije i carine, prilikom redovne kontrole vozila, putnika i prtljage, između ostalih kontroliran je i teretni automobil s priključnim vozilom.

 

Teretnim automobilom slovenskih registracijskih oznaka i broja upravljao je 29-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Službenici carine su prilikom nadzora u unutrašnjosti tovarnog prostora pronašli veću količinu opojne droge tipa marihuana.

 

U konzultaciji policije i županijskog državnog odvjetništva daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske.

 

Utvrđeno je da se u kartonskim kutijama u tovarnom prostoru teretnog vozila nalazilo 105,3 kilograma marihuane. Policijski službenici protiv 29-godišnjaka podnose kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama.

 

foto: Radio “Bljesak”

Related Post