„LJETO U KNJIŽNICI 2015“

419 0

NOVA GRADIŠKA, 1. srpanj 2015. – Zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević danas je u ime Grada, kako je naglasila, dokazanog prijatelja djece, otvorila tradicionalno „Ljeto u knjižnici“.

 

-Sretna sam što sam ovdje jer ovaj knjižničarski tim je zaista tim čarobnjaka. Vi knjižničari ste doprinijeli da se naš Grad okitio prestižnim statusom. Za dvanaesto „Ljeto u knjižnici“ naša Gradska knjižnica je dobila značajno priznanje od Središnjeg koordinacijskog odbora Akcije „Grad prijatelj djece“ za najakciju 2013. godine- kazala jer mr. Ljiljana Lukačević i čestitala knjižničarima na 14 godina kontinuiranog rada, ulaganja ne samo profesionalnog rada, nego i ulaganja iskrene i poštene ljubavi za djecu našeg grada.

Okupljenu djecu na Dječjem odjelu Gradske knjižnice pozdravila je ravnateljica prof. Biljana Dakić izražavajući zadovoljstvo što su se okupili na početku 14. „Ljeta u knjižnici, a predstavila je Mirjanu Pranjić,Branka Kolića, Renatu Matijašević i Anku Višić, djelatnike Knjižnice koji su zajedno s volonterima pripremili ovogodišnje sadržaje.

Djecu su pozdravili i ostali akteri zaslužni za organizaciju ovogodišnjeg ljetnog okupljana novogradiških mališana u Gradskoj knjižnici: Mihaela Đeraj u ime Grada Nova Gradiška koji je ovogodišnji pokrovitelj, Ana Turkalj u ime Osnovne glazbene škole, Marija Karlovčlan-Subić u ime Pučkog otvorenog učilišta MAR i Anita Mokrović u ime Informacijskog centra Europe Direct Nova Gradiška.

Glazbeni uvod u današnje druženje djeci je pripremila svirajući na gitari Mihaela Lipovac, polaznica Osnovne glazbene škole pri OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška.

Prvog dana „Ljeta u knjižnici“ djeca su imala priliku uživati u francuskom crtanom filmu „Nicolas na praznicima“ nastalom prema romanu i stripu NIKICA Renea Goscinya.

Za sutra je pripremljena edukativno-zabavna radionica Vježbajmo zajedno koju će voditi Aleksandra Pilipović, prof. tjelesnog odgoja, a suvoditeljica je Mirjana Pranjić. Sutra kao i narednih dana druženje djece na „Ljetu u knjižnici“ počinje u 9 sati.

Related Post

OŠ “LJUDEVIT GAJ”

Autor - 21/11/2012 0
NOVA GRADIŠKA 21. listopada 2012. – U utorak 20.11.2012.godine u 17 sati u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja Nova Gradiška održana…

„LJETO U KNJIŽNICI“

Autor - 12/07/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 12. srpnja 2016. – „Svako slovo nešto novo“ naziv je prve ovogodišnje kreativno-edukativne radionice održane 11. srpnja na…