GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE “CHERNIK CAMPUS”

1086 0

CERNIK – Dana 20. veljače 2015. godine, u prostorijama “Slavinog doma” u Cerniku, održana je redovna godišnja Skupština Udruge za kreativni razvoj “Chernik Campus”. Nakon pozdravnog govora i usvajanja dnevnog reda,

predsjednik Udruge Dinko Šimić podnio je izvješće o radu Udruge u 2014. godini podsjetivši na brojne aktivnosti koje je Udruga provela: uključivanje u akciju “Vrapčanski jastuk” u sklopu projekta “Destigmatizacija”, organizacija javnog prijenosa utakmice Hrvatska-Brazil sa Svjetskog nogometnog prvenstva na airscreen filmskom platnu, uređenje igrališta za odbojku na pijesku, organizacija 2. po redu „Kina pod zvijezdama“, provedba nacionalne inicijative mladih “Campus Space Journey”, posjet mladih Zvjezdanom selu “Mosor”, obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja, organizacija putopisne večeri s hrvatskim putopiscem Tomislavom Perkom, izrada poklona za polaznike dječjeg vrtića “Matija Gubec” Cernik povodom blagdana Sv. Nikole.

 

Detaljnije o pojedinim projektima u 2014. godini govorili su i Mislav Sokić, voditelj projekta “Igrom do sretnije zajednice”, te Marijan Paurić, voditelj projekta “Campus Space Journey”. Predsjednik udruge je ovom prilikom zahvalio Općini Cernik na podršci u ostvarivanju ciljeva Udruge, te Hrvatskom pjevačkom društvu “Tomislav” na ustupanju prostora za potrebe provedbe pojedinih aktivnosti Udruge.

Prema planu rada Udruge za tekuću godinu, Udruga će nastojati jednodnevnu manifestaciju “Kino pod zvijezdama” proširiti sadržajno i vremenski. Također se planira organizacija studijskog putovanja u suradnji s drugim udrugama, te uključivanje u najveći ekološki volonterski projekt pod nazivom “Zelena čistka” u suradnji s Općinom Cernik. I ove godine Udruga će nastojati organizirati književno-putopisnu večer, te prigodno darivanje djece dječjeg vrtića u Cerniku za blagdan Sv. Nikole. Udruga će također nastojati iznaći novi funkcionalan prostor za djelovanje Udruge, što će zasigurno omogućiti kvalitetniji daljnji rad Udruge. Sve planirane aktivnosti obuhvaćene su financijskim planom Udruge za 2015.godinu.

 

Budući da je 1. listopada 2014. godine stupio na snagu novi Zakon o udrugama, predsjednik Udruge Dinko Šimić upoznao je sve prisutne članove o potrebi izrade i usvajanja novog Statuta Udruge u svrhu usklađivanja djelovanja Udruge s novim Zakonom.

 

Po završetku Skupštine, prisutnima su se obratili i gosti: načelnik Općine Cernik – Nikola Jugović, predsjednik HPD-a “Tomislav” – Đuro Vuk, predsjednik Udruge voćara i vinogradara Cernik – Zvonimir Živković, te predstavnik Računovodstva Luketić d.o.o. – Franjo Luketić, koji su čestitali svim članovima Udruge na trudu i radu, iskazali želju za daljnjom suradnjom s Udrugom, te poželjeli jos uspješniju tekuću godinu.

 

Udruga “Chernik Campus” ovim putem zahvaljuje svim članovima i gostima koji su se odazvali pozivu na Skupštinu.

Related Post

UDRUGA ZA PRIMJER

Autor - 14/07/2013 0
BATRINA 13. srpanj 2013. – Zahvaljujući Udruzi za zaštitu kulturne baštine „Sveti Antun“ od 2011. godine u Batrini mnogo se…