GOSPA VOĆINSKA

1296 0

NOVA GRADIŠKA, 20. kolovoz 2012. – Danas je iz Okučana na dvodnevno pješačko hodočašće Gospi Voćinskoj u Voćin krenuo Milorad Oršuliuć-Mican, poznat po pješačkim hodočašćima u brojna svetišta.

 

Preporučjuje se u Vaše molitve, a pri polasku u molitvama i mislima bio je sa svim dragim osobama. Do 14 sati biti će u crkvi sv. Lovre u Požegi gdje će se okupit hodočasnici pješaci iz posavskih i požeških župa na blagoslov. Nakon toga u procesiji zajednički nastavljaju put prema Stražemanu gdje će prenoćiti te sutradan nastaviti put do Voćina.

 

Kako nam javlja naša suradnica Višnja Mikić, u utorak, 21. kolovoza, održava se tradicionalno hodočašće vjernika katedralnog, posavksog i zapadno-slavonskog arhiđakonata Požeške biskupije u marijansko svetište Voćin, na tlu Požeške biskupije.

 

Ove godine u hodočašće se na svoj način žele uključiti i članovi Udruge za športsku rekreaciju “Hrvatski sokol” Nova Kapela – Batrina. Oni će organizirati “Hodočasnički ultra-maraton” na relaciji Nova Kapela – Voćin. Polazak je ispred novokapelačke župne crkve Blažene Djevice Marije u utorak, u 6.00 sati. Dolazak maratonaca u Voćin očekuje se oko 15.00 sati.

Related Post

LOVAČKI BLAGDAN

Autor - 04/11/2013 0
Izvršni odbor Hrvatskoga lovačkog saveza povjerio je Lovačkom savezu Požeško-slavonske županije da 3. studenog u Požegi organizira 4. zajedničku proslavu…