Grad novogradiškim udrugama za programe u 2020. godini osigurao 508.000 kuna

1031 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 3. ožujka 2020. – Na temelju odluke o dodjeli financijskih sredstava udrugama koje su se prijavile na javni poziv za financiranje projekta udruga Grada Nova Gradiška u 2020. godini u gradskom proračunu je za udruge iz područja kulture, Domovinskog rata, zdravstvene srbi i skrbi za obitelj i djecu, te socijalnu samoposlugu osigurano ukupno 508.000 kuna.
Predstavnici 36 udruga, koje su svoje programe za opće dobro prijavile na javni poziv i zadovoljile postupke formalne provjere i ocjenjivanja, danas su u gradskoj vijećnici potpisali ugovore o financiranju. Ugovore je, u odsutnosti, gradonačelnika Vinka Grgića, u nazočnosti Vlatka Grainera, koordinatora za braniteljske udruge i Mihaelu Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti, uručio njegov zamjenik Borislav Vidošić.
Zamjenik načelnika bio je i načelu povjerenstva koje je razmatralo zahtjeve. Povjerenstvo nije, kako je kazao, imalo ni malo laku zadaću ocijeniti projekte i provesti postupak formalne provjere. Nisu sve udruge zadovoljile kriterije, pa nisu ni dobile sredstva, a one udruge koje su dobile novac morati će njegovo trošenje opravdati u izvješću o realizaciji. Kako je kazala Mihaela Đeraj, udruge će tijekom godine moći iz opravdanih razloga korigirati programe i za to tražiti suglasnost što, kako je na glasila, može biti samo iznimno i neće postati praksa. Nisu sva sredstva odmah raspoređena. Kako je kazao Vlatko Grainer, dio je ostao u pričuvi, pa će udruge u slučaju potrebe moći dobiti dodatna sredstva.

Related Post