GRADONAČLENIK VINKO GRGIĆ POSJETIO SOCIJLANU SAMOPOSLUGU

1300 0

NOVA GRADIŠKA – Danas su Socijalnu samoposlugu u prostorijama na Trgu kralja Tomislava 6/1 (dvorište iza Općinskog suda) posjetili gradonačelnik Vinko Grgić, njegova zamjenica Vesna Đapić i Mihaela Đeraj, voditeljica gradskog odsjeka za društvene djelatnosti. Voditelj Haris Kapetanović upoznao ih je s radom i potrebama Socijalne posluge i zahvalio Gradu Nova Gradiška i gradonačelniku Vinku Grgiću na potpori i pomoći koje daju najsiromašnijim građanima.

-Zahvaljujem se gradonačelniku jer je prepoznao rad i potrebe Socijalne samoposluge i osigurao sredstva u proračunu Grada za ovu godinu, a uz to Grad nam je dodijelio i uredio prostor.

Jednom mjesečno dijelimo namirnice i kućne potrepštine za korisnike zajamčene minimalne naknade s područja grada. Radi se od oko 300 korisnika.

Dukat nam je glavni donator. Donacije su malo zastale zbog situacije oko Agrokora, a nadamo se da će to ponovo biti kao i prije. Prošle godine smo dobili hrane, odjeće i obuće u vrijednosti od oko 300.000 kuna i podijelili ih korisnicima.

Danas dijelimo 1.800 komada jaja koja smo naručili od tvrtke Perfa koja je u velikim problemima zbog situacije oko Agrokora, odnosno Konzuma. Tvrtka nam je darivala 180 komada jaja – kazao je Haris Kapetanović.

-Ovo je početak ozbiljnije suradnje. Grad je i dosada na neki način pomagao, a ovo je sada konkretno. U proračunu smo osigurali novac za rad Socijalne samoposluge, uredili smo prostor u kome radi i dali podršku organizatoru. Cilj nam je pomoći svima koji se osjećaju socijalno ugroženi. Nažalost, danas je puno takvih. Grad pomaže sa 24.000 kuna ove godine, a naredne godine ćemo i više pomoći.

Moramo vidjeti koje su potrebe. Nije sve samo u novcu. Grad otvara vrata prema poreznoj upravi i drugim institucijama, te trgovačkim centrima kako bi Socijalna samoposluga i Haris Kapetanović dobili dodatnu podršku. Nadamo se da suradnja biti još bolja i dao ćemo pokazati ljudima da brinemo o njima – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

Related Post

UDOMITE PSA !

Autor - 11/01/2012 0
PRIVREMENI ILI STALNI DOM HITNO TRAŽI MLADI PAS STAR 6 MJESECI U TIPU LABRADORA, VISOK ISPOD KOLJENA DOBROĆUDAN I MAZAN,…