Gradska glazba svome gradu

565 0

Nastavljajući aktivnosti u čast Dana grada, u novogradiškom Domu kulture koncert je u petak 2. studenoga 2011. održala Gradska glazba Nova Gradiška i poklonila ga Gradu i njegovim građanima.

Koncert su otvorili odličnom izvedbom skladbe “FEVER” nakon koje su uslijedile “CAN’T TAKE MY EYES OF YOU”, izvrstan klasik Franka Sinatre “MY WAY”; potpouri nenadmašnih Beatlesa, Erica Claptona kako i Crvene jabuke i drugih hitova sa svjetskih pop ljestvica.

Izvedba hita “JUST A CLOSER”- gospel klasik vratila je publiku u doba plesnjaka, a sve je bilo začinjeno izvrsnom izvedbom pod dirigentskom palicom GORANA FRANIĆA.

Na koncertu su dodijeljena i visoka priznanja članovima gradske glazbe za njihov rad, koje je dodijelio ZDRAVKO SOKIĆ – predsjednik udruge.

U ovo predbožićno vrijeme publiku je oduševila i rado slušana skladba “White Christmas”, ali i nenadmašni Radetzky marš.

Na koncertu Gradske glazbe gostovala je i ženska klapa iz Davora izvedbom tradicionalnih pjesama i napjeva, a svi prisutni posebno su uživali u njihovoj izvedbi „ELENE“ u obradi ITD Banda.

Ove je godine Gradska glazba imala je svoga i posebnog gosta – DR. RADOMIRA DUMIČIĆA, koji je publiku vodio kroz glazbeni vremeplov.

Dr.Dumičić je vodio i uredio program koncerta Gradske glazbe, ove godine jubilarni – 15.-ti po redu.

Koncertu Gradske glazbe u čast Dana grada nazočio je gradonačelnik Nove Gradiške, dipl.ing. JOSIP VUKOVIĆ sa suradnicima- dogradonačelnicima dr.LJEPŠOM RAKAS VUJČIĆ i dipl.ing. MILANOM MATEŠOM.

 

 

Related Post

Pacijent dr. Freuda

Autor - 24/11/2011 0
Na novogradiškim kazališnim daskama u srijedu 23.prosinca 2011. gostovao je zagrebački Teatar Gavran izvedbom poznate komedije-groteske Mire Gavrana „Pacijent doktora…

U DVORANI RELKOVIĆ

Autor - 09/10/2012 0
U petak 5. listopada 2012. u dvorani Relković održan je, pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, zajednički koncert Hrvatskog pjevačkog društva…