GRADSKI RADIO TRAŽI DIREKTORA ?

1499 0

NOVA GRADIŠKA, 4. srpanj 2012. – Ako je za vjerovati Zlatku Zebću i njegovoj izjavi na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, Nova Gradiška će za nekoliko mjeseci, vjerojatno na jesen, dobiti još jednu radio postaju.

Tada će i Gradski radio d.o.o. dobiti novoga ili starog direktora. Odlučiti će o tome, ni manje ni više, nego od Gradskog radija ozloglašena Agencija za elektroničke medije i njeno Vijeće za elektroničke medije, koje mu je do sada uporno odbijalo zahtjeve za koncesiju. Sada bi mu, kako je najavljivao i gradonačelnik Josip Vuković, nakon promijene dijela članova Vijeća, napokon trebalo dodijeliti koncesiju za emitiranje radijskog programa. Do tada morati će se strpjeti i kandidati za direktora Gradskog radija koji su se javili na natječaj koji je, kako se moglo razumjeti na sjednici Gradskog vijeća, sada u stanju privremenog mirovanja.

 

-Prije nekoliko mjeseci raspisan je natječaj za direktora Gradskog radija. Zašto natječaj, ako je raspisan, nije do kraja proveden i zašto nitko od kandidata nije obaviješten o rezultatima natječaja ? – upitala je Dinka Matijević (HDSSB) na aktualnom satu Gradskog vijeća.

 

-Natječaj je raspisan, pristigle su ponude i Povjerenstvo je odradilo svoj dio posla i utvrdilo rang listu kandidata koji ispunjavaju uvjete. S postupkom imenovanja direktora se zastalo iz razloga što se čekala reakcija i odgovor Vijeće za elektroničke medije vezano za korištenje koncesija. Imenovanje direktora, odnosno poslovanje Gradskog radija je itekako vezano sa pravom na koncesiju. Odgovor Vijeća je došao 18. svibnja 2011. godine u kome nam je stavljeno na znanje da će se postupak dodjele koncesije provoditi ali u redovnoj proceduri. Za očekivat je da će se narednih šest, sedam mjeseci, godinu dana, riješiti pitanje koncesije. To onda mijenja situaciju Gradskog radija i sada se zapravo traži modus da se riješi, ne samo direktor Gradskog radija nego kompletna situacija i poslovanje Gradskog radija. Nadam se da će to biti riješeno u vrlo kratkom roku – kazao je Zlatko Zebić.

 

Osim Gradskog radija, kandidat za koncesiju za neprofitabilni radio je Zlata-Pazman Petrić, koja je također od Agencije za elektroničke medije dobila isti odgovor kao i Gradski radio. Smatra se također izglednim, kandidatom unatoč tome što, kako kaže, iza Gradskog radija stoji politika.

Related Post

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Autor - 28/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 28. veljače 2014. – Na aktualnom satu Gradskog vijeća, koji se i jučer pretvorio u debatni klub nekih…