Gradsko društvo Crvenog križa obilježilo Svjetski dan prve pomoći

1679 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 7. rujna 2016. – Svjetski dan prve pomoći danas je na središnjem gradskom trgu tradicionalno obilježilo Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška. Putem raznih aktivnosti ukazivali su građanima na važnost pravodobne i na pravilan način pružanja prve pomoći i, kako je istaknuo Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva CK, na potrebu izgradnju svijesti o solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna, te nužnu edukaciju građana svih uzrasta kako bi znali brzo i učinkovito priskočiti u pomoć unesrećenim osobama u prometu, te nesrećama koje se događaju svakodnevno u svim životnim aktivnostima. Tema Svjetskog dana prve pomoći 2018. godine je prva pomoć u prometnim nesrećama.

-Građane je iznimno bitno podučiti tehnikama i radnjama potrebnim za pripravnost i neposredan odgovor na prometnu nesreću u slučajevima da se zateknu na mjestu nesreće u ulozi promatrača. Svrha je unaprijediti znanje i vještine prve reakcije među općom populacijom, vozačima, putnicima i pješacima, kako bi bili u mogućnosti pravovremeno i na pravilan način pružiti prvu pomoć osobama ozlijeđenim u prometu – kazao je Pavlović.

Danas je kroz pokaznu vježbu ekipa Mladeži Crvenog križa Gimnazije Nova Gradiška prikazala pružanje pomoći unesrećenima, a uz Crveni križ u ovoj manifestaciju su sudjelovali službenici Policijske postaje Nova Gradiška, Patronažna služba koja je građanima mjerila tlak i šećer u krvi, te A1 Fitness klub.

Related Post