“Veky i rokoko dame” iz Laza je najbolja pokladna skupina novogradiških maškara

1011 0

Autor Franjo Samardžić

Najboljom pokladnom kostimografijom proglašena je tročlana skupina a u Laze je otišla i druga nagrada koju je osvojila plesna skupina „Snježne kraljice“. Treću nagradu osvojili su “Harlekini” Fašnička udruga “Kobre” iz Kutine

NOVA GRADIŠKA, 4. ožujka 2019.- Brojne pokladne skupine privukle su jučer u Maloj i na središnjem gradskom trgu velik broj Novogradiščana i posjetitelja iz novogradiškog kraja. Potvrdili su da nisu uzaludni bili napori uloženi u organizaciju od strane gradske Turističke zajednice i Grada Nova Gradiška. Dobrom zajedničkom zabavom i zadovoljstvom potvrdili su to jednako tako i članovi pokladnih skupina i okupljeni građani. Bilo je stoga, uz šarenilo kostima, obilje pjesme, plesa i pokladnih nepodopština.

Iako je ovo bio pokladni dan namijenjen odraslima bilo je jučer u središnjoj gradskoj ulici, na popularnoj „šahovnici“ i pod šatorom puno zabave za starije, ali i za najmlađe čemu je doprinio i lijep dan.

Za sve su ipak najzaslužnije pokladne skupine, posebno one koje su iz drugih mjesta došle u Novu Gradišku, na čemu im treba zahvaliti. Dolaskom 17 pokladnih skupina i ambijentom u kome se odvijao ovogodišnje novogradiško pokladno okupljanje zadovoljna je stoga i direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević. Na svi pokladnim okupljanjima, pa tako i na ovom novogradiškom, značajan događaj za pokladne skupine je ocjena i proglašenje najboljih kostima i skupina. Konkurencija je ove godine bila velika.

Najboljom pokladnom kostimografijom proglašena je tročlana skupina a u Laze je otišla i druga nagrada koju je osvojila plesna skupina „Snježne kraljice“. Treću nagradu osvojili su “Harlekini” Fašnička udruga “Kobre” iz Kutine. Organizator ih je novčano nagradio sa 2.000. 1.000 i 500 kuna.

Dodijeljene su i tri posebne nagrade. “Dobre djevojke” Udruga umirovljenika Nove Gradiške dobile su 1000 kuna, “Rešetarikus vojnikus” iz Rešetara dobio je 500, a skupina “101 Dalmatinac” dobila je 400 kuna.

Related Post

NOVA GRADIŠKA – STRMAC

Autor - 27/03/2013 0
NOVA GRADIŠKA / STRMAC – 26. ožujka 2013. – Premda je kalendarski nastupilo proljeće, zima se još ne predaje. Snijeg…