GRADSKO GROBLJE DANAS: Paljenjem svijeća i molitvom odajemo zahvalnost najmilijima

1117 0

NOVA GRADIŠKA, 1. studeni 2019. – Novogradiščani, ali i svi oni koji su svoje najmilije sahranili na gradskom groblju danas su, na Blagdan svih Svetih, a i sutra će na Dušni dan obilaziti grobove najmilijih. Uz zapaljene svijeće i položeno cvijeće, mir, tišinu, sjećanje na najmilije i molitvu, danas je prigodnim skladbama upotpunjavala Gradska glazba.
Svetu misu u kapelici na Gradskom groblju te kod središnjeg križa predvodili su velečasni Branko Gelemanović, župnik župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, velečasni Ivan Štivičić, župnik župe Kraljice svete Krunice i kapelan Marko Dušak.
Slavimo i sve one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje. Odajemo im zahvalnost za ono što su učinili tijekom svog ovozemaljskog života.

 

Related Post

BLAGDAN SVETE OBITELJI

Autor - 30/12/2013 0
Na blagdan Svete Obitelji, 29. prosinca u župnoj crkvi sv. Josipa u Vrbju požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko…