GRADSKO VIJEĆE: Na dnevnom redu izgradnja gradskog bazena

1247 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 15. ožujka 2020. – Predsjednica Gradskog vijeća Lješa Rakas Vujčić, dr.med., sazvala je za utorak prvu sjednicu Gradskog vijeća u ovoj godini. Gradski vijećnici će raspravljati o 13 točaka dnevnog reda, među kojima su one vezane za aktualnu komunalnu problematiku. Uz informaciju o poslovanju tvrtke Vodovod zapadne Slavonije, raspravljat će o izvješćima o izvršenju plana gospodarenja otpadom i količinama odbačenog otpada u okoliš.
Već na prvoj ovogodišnjoj sjednici će raspravljati o prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama gradskog proračuna za 2020. godinu. Osim interesa vijećnika, ova će točka dnevnog reda sigurno će pobudit interes Novogradičana, jer se davanje jamstva Zagrebačkoj banci za kredit gradske tvrtke Odlagalište d.o.o. odnosi na izgradnju gradskog bazena čija je izgradnja godinama aktualna. Radi se o dugoročnom kunskom kreditu u iznosu od 15 milijuna kuna s fiksnom godišnjom kamatom od 1,1 posto na rok otplate od 10 godina.
Prijedlog odluke o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada u Industrijskom parku Nova Gradiška govori o interesu kupaca, odnosno budućih investitora, a odlukom davanju na korištenje nekretnina u vlasništvu Grada koje koriste POU „“Matija Antun Relković“, Gradska knjižnica i Gradski muzej regulirat će se međusobni odnosi.
Gradski vijećnici će razmatrati i prijedloge odluka o ukidanju statusa općeg dobra (putovi) za zemljište u Zagrebačkoj ulici kako bi se mogle ishoditi dozvole za izgradnju komunalne infrastrukture, te izmjenama odluke o korištenju zemljišta i javnih površina u gradu.
Za mještane Kovačevca, posebno one najmlađe, zanimljiv je prijedlog odluke i davanje suglasnosti za projekt dječjeg igrališta.
Za poljoprivrednike je značajno imenovanje povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH. Vijećnici bi trebali donijeti i odluku o imenovanju v.d. ravnateljice Gradske knjižnice, a predlaže se prof. Biljana Dakić.
Sjednica će uobičajeno početi aktualnim satom.

Related Post

BURZA RADA

Autor - 15/07/2014 0
Statistika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje govori o lošem gospodarskom stanju i stagnaciji na području Ispostave Nova Gradiška u kojoj se,…