GRADSKO VIJEĆE U 2018.: Suradnja korektna i iznad očekivanja – kaže predsjednica dr. Ljepša Rakas-Vujčić

606 0

Prenosimo iz Novogradiškog godišnjaka 2018.

Ljepša Rakas-Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća: Svi, bez obzira na poziciju i opoziciju, imamo razumijevanja za aktualnu problematiku grada i građana Nove Gradiške, rješavamo ju sa puno suglasnosti i razumijevanja, te vodimo računa o kvalitetnom trošenju novca koji građani uplaćuju u proračun

U 2018. godini imali smo redovne sjednice Gradskog vijeća, u prosjeku jedna sjednica mjesečno što je odličan prosjek. Što se tiče sjednica Gradskog vijeća mogu biti zadovoljna kao njegova predsjednica. Na svim sjednicama je bio kvorum, tako da je svaka zakazana i održana, a vijećnici se jako dobro pripremaju za sjednice i točke dnevnog reda.

Na aktualnom satu su svi vijećnici jako aktivni tako da on rijetko traje predviđenih sat vremena i produži se i do dva sata. Smatram da je to jako dobro jer vijećnici, bilo da su iz pozicije ili opozicije, postavljaju ona pitanja koja zanimaju naše građane koji su nas izabrali na te funkcije.

Mislim da je na sjednicama Gradskog vijeća doneseno dosta važnih odluka. Uvijek na sjednicama postoji, da tako kažem, protokol, za redovna izvješća gradskih ustanova i tvrtki, a tu su i odluke u svezi komunalne infrastrukture, razvoja gospodarstva, društvenih događanja i slično. Kao predsjednica Gradskog vijeća mogu biti zadovoljna jer gradski vijećnici na sjednice dolaze dobro pripremljeni. Nastojimo svi skupa, bez obzira na poziciju i opoziciju, imati razumijevanja za aktualnu problematiku grada i građana Nove Gradiške i to rješavati sa puno suglasnosti i razumijevanja, te voditi računa o kvalitetnom trošenju novca koji građani Nove Gradiške uplaćuju u proračun.

Što se tiče suradnje sa izvršnom vlasti ona je dosta dobra. Dogovaramo se i razgovaramo. Kao predsjednica nekad možda postavim i neka pitanja ili dam opaske koje se i ne očekuju jer naš Klub ima apsolutnu većinu u Gradskom vijeću. Mislim da je uvijek dobro stajati čvrsto na zemlji i primijetiti neke stvari koje možda nenamjerno nisu najbolje, a da se poprave za dobrobit svih nas.

Većinu u vijeću ima Klub SDP-a i Hrvatskih laburista. Što se tiče ostalih vijećnika mogu reći da je suradnja korektna i više nego što sam očekivala.

Related Post